Máte chuť dopřát si opravdu gurmánský zážitek ve stylu mexických tortil plněných skvělými živými ingrediencemi v té nejlepší kombinaci? Tak mám pro vás božský recept na veganské enchiladas, kterými se potěšíte, ozdravíte a případné hosty ohromíte.
Ingredience:
Tortily
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1 šálek kukuřice
- 1 šálek nakrájených rajčat
- 1/4 šálku lněných semínek
- sůl a pepř podle chuti
Kešu sýr
- 1 šálek kešu ořechů
- 1/4 šálku pochoutkového droždí
- 2 lžíce miso pasty
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 stroužek česneku
- 3/4 šálku vody – podle potřeby
- šťáva z 1/2 citronu
Ořechové maso
- 1/3 šálku vlašských ořechů
- 1/3 šálku dýňových semínek
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- kmín (římský cumin) a koriandr – podle chuti
- sůl
Salsa
- 2 rajčata
- půlka cibule
- 1 avokádo
- 1/3 šálku čerstvých lístků koriandru
- šťáva z 1/2 citronu
- Sůl a pepř – podle chuti
Příprava:
Tortily
Vložte cibuli, kukuřici a rajčata do mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte lněná semínka, sůl a pepř a opět promixujte.
Hotovou směs rozetřete rovnoměrně na 3 pečící papíry ve tvaru kruhu a vložte do sušičky nebo na nejnižší teplotu do trouby. V případě trouby lze rozetřít na pánev. Sušte po dobu 1 hodiny nebo dokud nejsou placky suché.
Sýr
Rozmixujte všechny ingredience na krémovou pastu a nalijte do mísy a dejte stranou.
Ořechové maso
Opět rozmixujte všechny uvedené ingredience, nyní ovšem na drolivou směs a dejte stranou do další mísy.
Salsa
Zde nakrájíme na jemno rajčata, cibuli, avokádo a koriandr, dáme do misky a pak přidáme citrónovou šťávu, sůl a pepř a promícháme.
Tvorba tortil
Naplňte tortily salsou, ořechovým masem a trochou kešu sýra.
Poté je přehněte a přelijte ještě trochou sýra a dozdobte třeba koriandrem nebo zbylými náplněmi.
Poznámka:
Zbude vám asi více kešu sýra, který je univerzální a dá se použít dále třeba do salátu. Semínka a ořechy je lépe použít již předem namočené a proschlé, aby byly lépe stravitelné.
Dobrou chuť a užijte si to!