Jestliže marně přemýšlíte nad tím, co si dát dobrého, zdravého, kvalitního a chuťově zajímavého ke svačině v chladných měsících, kdy nás kousek syrového ovoce nebo zeleniny neuspokojí, nabízím vám k inspiraci 1. díl zásadotvorných receptů se třemi tipy na svačiny, které vám udělají moc dobře svým čistým složením.
Dýňový kešu dip se 2 plátky raw pohankovo-sezamového chleba nebo jiného zdravého chleba
- 1 šálek dýňového pyré (rozmixovaná dýně)
- 1 šálek kešu
- 2 lžičky skořice
- 1 čajová lžička mandlového extraktu nebo rozemletých mandlí (mohou být i z domácí výroby mandlového mléka)
Postup:
Rozmixujeme všechny ingredience v mixéru na krémovou kaši. Dip lze použít na pohankovo-sezamový chléb (viz recept) nebo i k ovoci nebo zelenině.
Poznámka:
Další recepty na zdravé domácí chleby naleznete v článku Zdravé domácí quinoa-avokádové houstičky, sezamovo-lněné houstičky s chia semínky a špaldový chléb
Nechce-li se vám dělat s domácím chlebem, můžete použít samozřejmě i kupovaný, nejlépe ze zdravé výživy, nepšeničný a bez éček.