3 recepty na zdravé svačiny v chladných měsících – 1. díl

avokadoJestliže marně přemýšlíte nad tím, co si dát dobrého, zdravého, kvalitního a chuťově zajímavého ke svačině v chladných měsících, kdy nás kousek syrového ovoce nebo zeleniny neuspokojí, nabízím vám k inspiraci 1. díl zásadotvorných receptů se třemi tipy na svačiny, které vám udělají moc dobře svým čistým složením.

 

Dýňový kešu dip se 2 plátky raw pohankovo-sezamového chleba nebo jiného zdravého chleba

dýňový kešu dipIngredience:

  • 1 šálek dýňového pyré (rozmixovaná dýně)
  • 1 šálek kešu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu nebo rozemletých mandlí (mohou být i z domácí výroby mandlového mléka)

Postup:

Rozmixujeme všechny ingredience v mixéru na krémovou kaši. Dip lze použít na pohankovo-sezamový chléb (viz recept) nebo i k ovoci nebo zelenině.

Poznámka:

Další recepty na zdravé domácí chleby naleznete v článku Zdravé domácí quinoa-avokádové houstičky, sezamovo-lněné houstičky s chia semínky a špaldový chléb

Nechce-li se vám dělat s domácím chlebem, můžete použít samozřejmě i kupovaný, nejlépe ze zdravé výživy, nepšeničný a bez éček.

 

Limetkovo-mátové fazolové lusky ( na 4 porce)