Váš letní talíř plný chuti a zdraví a recept na smoothie

letní talířLéto přímo vybízí ke konzumaci co největšího množství čerstvého sezónního ovoce a zeleniny, které je tu pro nás pouze na omezeně krátkou dobu, bohužel. Využijte proto tedy toto nádherné období plné lahodného ovoce a připravte si na každý den svůj zdravý talíř, který vám skvěle poslouží jako snídaně, svačina nebo dezert.

 

Zvolila jsem pro vás ovocný talíř se semínky a oříšky, který vám poskytne dostatek vitamínů, minerálů, vody a proteinů, můžete ho ujídat postupně, abyste zachovali správné dělení potravin a nezpůsobili si tak těžší trávení a zároveň budete mít na očích tu krásu a vůni a budete vědět, co skvělého vás ještě čeká.

Namixovala jsem talíř z bobulovitého ovoce, které mám v létě nejraději a je pro mě nejcennější. Jsou zde jahody, maliny, borůvky, banán, chia semínka, mandle, sušený kokos a ovesná granola. Svůj talíř si můžete namixovat z čeho jen chcete, toto je inspirace.

letní talíř1

Napadlo mě to jako variantu ke smoothie, které pro mnohé není jídlem, ale pitím a když uvidíte celé kusy ovoce a oříšků, možná budete mít lepší pocit z toho, že více jíte než-li pijete a to je například v procesu hubnutí fajn pocit. Kdo chce, může si ingredience samozřejmě rozmixovat na smoothie nebo přidáním mraženého ovoce si vyrobit skvělou veganskou zmrzlinu plnou živin, já zvolila tentokrát talíř místo sklenice.

Skvěle toto ovoce chutná také na listech salátu, kdy si můžete trochu pohrát a do salátu kousky ovoce zabalit a udělat si tak ovocné rolky. Chuťově je to moc dobré a co se týče správného kombinování potravin neuděláte chybu.

Je to zábavný tip i na zahradní party, kdy si každý z přátel může vytvořit svůj vlastní letní talíř a být tak maximálně spokojený.

 

Letní ovocný talíř jako smoothie

letní talíř smoothieKdo chce přeci jen zůstat u smoothie, nabízím recept, jak chutná mě.

Ingredience:

  • 1/2 šálku mandlového mléka (můžete zvolit i jiné rostlinné mléko, které máte rádi – recepty v sekci Rostlinná mléka)
  • 1 šálek špenátu
  • 1 šálek bobulovitého ovoce (jahody, maliny, borůvky, … – na zmrzlinu mražené)
  • 1 banán (mražený)
  • na ozdobu čerstvé kousky ovoce, semínka, mandle, máta, ovesná granola, …

Postup:

Vše dobře rozmixujte, nalijte do sklenic, ozdobte a je to.

 

Nezapomeňte si připravit svůj letní talíř také do práce. Stačí si ho naskládat do hezké krabičky, vzít si k tomu barevný, třeba květovaný ubrousek a vidličku a budete za úžasnou lady, za kterou budou kolegové chodit a s úctou, zájmem a úžasem přikyvovat, ne-li prosit o ochutnání.

Tip: Aby vám ovoce vydrželo celý den hezky čerstvé a nepovadlé, pokapejte ho hned ráno citrónovou nebo limetkovou šťávou a když ho nebudete právě jíst, uchovejte ho v chladu.

Věřím, že si svůj letní talíř, zmrzlinu i smoothie užijete, bude vám chutnat a zvedne vám náladu a radost ze života a jeho darů a to vám moc přeji.

Dobrou chuť!

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

Zatím žádné komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.