3 recepty na zdravé svačiny v chladných měsících – 1. díl

avokadoJestliže marně přemýšlíte nad tím, co si dát dobrého, zdravého, kvalitního a chuťově zajímavého ke svačině v chladných měsících, kdy nás kousek syrového ovoce nebo zeleniny neuspokojí, nabízím vám k inspiraci 1. díl zásadotvorných receptů se třemi tipy na svačiny, které vám udělají moc dobře svým čistým složením.

 

Dýňový kešu dip se 2 plátky raw pohankovo-sezamového chleba nebo jiného zdravého chleba

dýňový kešu dipIngredience:

  • 1 šálek dýňového pyré (rozmixovaná dýně)
  • 1 šálek kešu
  • 2 lžičky skořice
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu nebo rozemletých mandlí (mohou být i z domácí výroby mandlového mléka)

Postup:

Rozmixujeme všechny ingredience v mixéru na krémovou kaši. Dip lze použít na pohankovo-sezamový chléb (viz recept) nebo i k ovoci nebo zelenině.

Poznámka:

Další recepty na zdravé domácí chleby naleznete v článku Zdravé domácí quinoa-avokádové houstičky, sezamovo-lněné houstičky s chia semínky a špaldový chléb

Nechce-li se vám dělat s domácím chlebem, můžete použít samozřejmě i kupovaný, nejlépe ze zdravé výživy, nepšeničný a bez éček.

 

Limetkovo-mátové fazolové lusky ( na 4 porce)

edamame fazolkyIngredience:

  • Balíček mražených edamame fazolkových lusků
  • šťáva a kůra z jednoho citronu celého
  • 3 lžíce čerstvé máty, jemně nakrájené
  • extra panenský olivový olej na pokapání
  • 2 a ½ lžíce mořské soli, (2 lžíce na vaření a 1/2 lžíce na závěr)

Postup:

Přivedeme v hrnci vodu k varu, osolíme a přidáme fazole. Vaříme asi 3 minuty, dokud nejsou fazole jasně zelené. Sundáme z tepla, přecedíme přes síto a ihned propláchneme studenou vodou. Dáme do mísy a promícháme s troškou olivového oleje, limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, čerstvou mátou a posypeme zbylou ½ lžící mořské soli.

Poznámka:

Máte-li chuť, můžete si k tomu dát plátek dobrého chleba nebo placky.

 

Avokádo s konopnými semínky

avokádoIngredience:

  • Půl avokáda
  • Lžíce konopných loupaných semínek
  • Šťáva z ½ citrónu
  • Špetka mořské soli
  • Čerstvý pepř – dle chuti
  • Olivový olej na pokapání (nebo jiný kvalitní, za studena lisovaný dle vašich preferencí)

 

Postup:

Půlku avokáda bez pecky naplníme v důlku konopnými semínky smíchanými s citrónem, solí a pepřem a pokapeme olivovým olejem.

 

Poznámka:avokádo chleb

Jezte jen tak nebo s plátkem chleba nebo placky dle vaší volby. Pak takový toast může vypadat třeba takto.

Další tipy na svačiny naleznete v článcích

5 receptů na podzimní raw vegan svačiny,

4 zásadité recepty na odpolední svačiny,

4 odpolední posilující lahodná smoothies.
 
Dobrou chuť.

 

Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

2 Komentářů

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.