Obličej jako zrcadlo našich orgánů

579662_351415648291808_1936412893_nDiagnostikovat stav našich vnitřních orgánů se dá pouhým pohledem na naše dlaně, chodidla, jazyk, zuby, uši, oči a celý obličej. Orientální medicína jako je ajurvéda nebo čínská medicína rozpoznává celkové naladění organismu i podle způsobu řeči, pohybů, písma či dokonce z našeho charakteru a povahy. Dle barvy pleti, pupínků, otoků, vrásek, kožních nepravidelností a asymetrií v různých oblastech obličeje lze rozpoznat, v jakém stavu se nacházejí jednotlivé orgány v těle.

 

Plíce

dýchání

Stav plic se ukazuje na lidských tvářích. Změny kondice plic způsobují odpovídající změny barvy tváři. Je známo, že v případě zápalu plic má pacient tváře červeně zbarvené. Pupínky na tvářích ukazují, že se v plicích nacházejí hlenové usazeniny (mucus) nebo mastné kyseliny. Bledé tváře prozrazují slabou kondici plic.

 

 

 

 

 

Srdce

srdceKondici srdce můžeme vyčíst z konce nosu. Do široka rozložený (naběhlý) nos je důkazem toho, že i srdce bude pravděpodobně rozšířené. Červené zbarvení nosu je důkazem přetíženosti srdce. Rýha na konci nosu – v jeho středu – je znamením, že existuje šelest na srdci. Tato kondice je podobná kondici, při níž vzniká zaječí pysk. Při ní se pravá a levá strana úst během embryonálního vývoje dokonale nespojí. Příčina je ve špatném stravováni matky, především v nedostatku minerálních látek.
Nosní dírky nám ukazují kondici bronchů (průdušek). Slabší pumpování srdce lze také vyčíst z povislých víček a to v případě, že horní víčko je povolené nebo příliš silné.

 

Žaludek a slinivka břišní

lidske_telo_nakres_organyTyto orgány, které jsou umístěny spíše ve střední, centrální, části těla, zrcadlí svou kondici na střední a horní části nosu. Disbalance se projevuje vráskou mezi nosem a ústy. Levá část okolí úst souvisí se slinivkou břišní. Pokud právě v těchto místech máte hlubší rýhu, je dobré si hlídat hladinu cukru v krvi. Pokud vám špička nosu často červená, máte podrážděný žaludek. Stejně tak může jít i o zánět žaludeční sliznice. Pomůže vám jídelníček sestavený z lehce stravitelných, zásaditých jídel

 

 

Ledviny

ledvinyLedviny jsou párovým orgánem. Jejich odpovídajícím párovým orgánem v obličeji – respektive v hlavě – jsou oči a uši. Uši také prozrazují celkovou konstituci člověka. Až do poměrně nedávné doby se většina lidí rodila s velkýma ušima. Dokonce ještě dnes má řada lidí, starších 45 let, velmi velké a dobře vyvinuté uši. Ty jsou známkou velmi dobré vrozené konstituce. Mnoho příslušníků mladé generace má naopak uši malé. Jsou důkazem, že nejen ledviny, ale i celková konstituce jsou oslabeny.

V případech, kdy jsou ledviny stažené a křečovité v důsledku nadměrného množství soli v potravě, zabarví se oblast pod očima velmi často tmavě. Tento příznak se může objevit také v důsledku nepřiměřené sexuální aktivity. Když se naproti tomu pod očima objeví otoky nebo zduřeliny, když jsou pod očima znatelně viditelné váčky, je možné mít podezření, že je oslaben močový měchýř nebo že ledviny již nejsou schopny zvládnout nadměrný příjem tekutin. Pupínky v oblasti oka ukazují na to, že se v ledvinách začíná usazovat tuk a hlen. Když tyto usazeniny začínají tvrdnout, dochází ke tvorbě ledvinových kamenů. Pomohou cviky na posílení pánve.

 

Játra a slezina

slezinaJátrům v obličeji odpovídá středová část obličeje bezprostředně nad nosem – mezi obočím. Jedna nebo více svislých linek v této části obličeje nám nabízí závěr, že příslušná osoba má problémy s játry. Slezina má odraz své kondice na obou stranách hlavy, a to přibližně na vnějších koncích obočí. Jestliže se v těchto partiích objevuje zabarvení, je na místě závěr, že slezina nepracuje korektně.

 

Střeva a močový měchýř

střevaJejich kondici můžeme číst především na čele. Když přijímáme nadměrné množství tekutin, musíme nadměrně močit a zároveň naše tělo začíná reagovat pocením na čele. Vrásky nebo prohloubené linky na čele prozrazují také funkční poruchu výše jmenovaných orgánů. Také svislé vrásky na vrchním rtu naznačují špatnou funkci tenkého střeva a vaše tělo má zřejmě málo živin. Homeopatika a preparáty z minerálních solí tento problém pomůžou zmírnit. Napuchlý dolní ret ukazuje na pomalou práci střev. Pomáhá masáž břicha (pět minut ve směru hodinových ručiček kružte rukou kolem pupíku). Zabírá i každodenní třicetiminutové svižné cvičení, běh nebo rychlá chůze.

 

Reprodukční orgány

orgányJejich kondici a stav je možno číst podle vlasů. Když má někdo vlasy na konečcích rozštěpené, což znamená velmi jin kondici, pak nám to říká, že jeho nebo její sexuální funkce ochabují a pohlavní orgány jsou velmi slabé. Lidský vlas má být silný a odolný proti lomivosti. Každý pramen vlasů vypovídá o naší minulosti. Špička každého vlasu prozrazuje naši kondici ve vzdálenější minulosti, kořen vlasu naši kondici současnou. Podobným způsobem je možné přečíst stejný vývoj na našich nehtech.

Ústa a oblast kolem úst nám podávají také svědectví o reprodukčních orgánech. V oblasti úst nacházíme u mužů knír. Jestliže ho třeba i v náznaku nalézáme u žen, pak je známkou počínajících těžkostí a problémů s pohlavními orgány. Když má například některá žena silnější knírek na pravé straně než na levé, tak z toho můžeme usoudit, že její pravý vaječník má větší poruchy a pracuje hůře než levý.

Také pokožka se širokými póry a časté vyrážky na bradě říkají, že vaše hormony jsou jako na houpačce. Často se objevují během menstruace. Pomůžou preparáty z vitexu jehněčího, které regulují hormonální nerovnováhu a upravují cyklus.

 

Zažívací systém

travicisystemMnoho lidí má zduřelý nebo předsunutý spodní ret. To je důkazem, že střevo je značně uvolněné. To vede k jeho nepravidelné činnosti. Zduřelý, expandovaný vrchní ret prozrazuje, že nefunguje správně žaludek.

Vnitřní, střední část spodního rtu ukazuje kondici tenkého střeva, vnější část kondici tlustého střeva. Ústní koutky nám prozrazují stav dvanáctníku. Bílé skvrny na rtech jsou znamením, že se v zažívacím traktu vytvářejí hlenové nebo tukové usazeniny. Tmavé skvrny ohlašují tvoření vředů. Podobným způsobem je možné posuzovat kondici zažívacích orgánů podle jazyka. Špička jazyka odpovídá dolním partiím zažívacího traktu, kořen jazyka partiím horním.

 

 

Přečtěte si svůj obličej

  • hlavaKolmá vráska mezi obočím naznačuje možný problém s játry.
  • Na čele u kořínků vlasů se promítá stav močového měchýře, spodní část čela ukazuje na funkci tenkého střeva.
  • Vyrážka nebo zarudnutí pleti na spáncích vypovídá o stavu žlučníku.
  • Slezina a slinivka se projektují u kořene nosu a na vnější straně očí.
  • Tváře nám říkají vše o stavu našich plic.
  • Okolí nosních dírek nám sděluje, jak jsou na tom naše průdušky.
  • Červený nos mívají opilci a lidé, kteří mají problémy se srdcem.
  • Vrásky nad horním rtem signalizují úbytek ženských hormonů, brada je promítací zónou pohlavních orgánů.
  • Popraskané koutky úst značí, že byste si měli víc hlídat žaludek a dvanáctník.
  • Oteklé tváře poukazují na sníženou funkci látkové výměny, kdy se špatně zpracovávají sacharidy v těle. Je namístě na čas omezit sladkosti, bílé pečivo a brambory.
  • Povadlá, tenká pokožka se spoustou vrásek nám říká, že že máme narušený podíl zásad a kyselin v těle. Je dobré tedy omezit příjem bílkovin a zařadit více zeleniny.
  • Vrásky před ušima naznačují, že jsme dehydrovaní a měli bychom zvýšit příjem tekutin.
  • Nahnědlé nebo nažloutlé zabarvení v oblasti úst je typickým projevem problémů se spalováním a přeměnou tuků. Omezte nebo nejlépe úplně vyřaďte cukrovinky a bůček a jezte stravu s nízkým obsahem tuků. Také popíjejte tři hrnky zázvorového čaje denně, který pročišťuje organizmus a kúru vydržte alespoň týden.
  • Hluboké důlky. Bývají často dědičné, ale pokud se objeví během let samy od sebe, můžou se za tím skrývat problémy s páteří. Všimněte si, jestli jste v poslední době nějak nezměnili držení těla. Pomohou pravidelné cviky na páteř.
  • Z vrásky mezi spodním rtem a bradou se dá vyčíst genetická dispozice k oslabeným žilám. Denně kružte a hýbejte nohama tak často, jak jen si vzpomenete. Pokud máte sedavé zaměstnání, alespoň ohýbejte palce u nohou, jako byste chtěli něco zvednout ze země.
  • Za příčnou vrásku na kořeni nosu zřejmě může obličejová mimika. Pokud je ale velmi hluboká, s největší pravděpodobností signalizuje špatně fungujícou štítná žlázu. Tento problém poznáte i podle toho, že je vám pořád zima nebo míváte často zácpu. Vhodné bylinky a strava vám pomohou.
  • Příliš mnoho malých cévek nebo teček na nose naznačuje, že máte zvýšený tlak v horní části břicha. Ten vzniká, když často dýcháte jen povrchově nebo sedíte shrbeni. Dejte si pozor na správné držení těla nejen vestoje, ale i když sedíte. Párkrát denně si zacvičte: lehněte si, zhluboka dýchejte a ruce si položte na břicho tak, abyste cítili, jak se zvedají a klesají. Postupně se tak naučíte dýchat zhluboka.
  • Viditelná prohlubeň nad vrchním víčkem symbolizuje nedostatek energie. Lidé, kterých se to týká, se brzy unaví a jsou rychle z formy. Vitalitu můžeme podpořit vitamíny řady B, železem nebo sprchováním střídavě studenou a teplou vodou.

 

zubyZde je na ukázku obrázek toho, jak jednotlivé naše zuby symbolizují a ovlivňují jednotlivé orgány v těle a jak tedy velmi dobře lze diagnostikovat i podle bolestí daného zubu oslabený orgán.

Stejně tak je rozdělen i jazyk a jeho jednotlivé části, které podle svého zabarvení, povlaku a jeho barvy a síly, prokousání a nepravidelných okrajů ukazuje na stav a pohodu našeho těla. Odečtem diagnózy z jazyka a z tepu na obou rukách, se zabývá ajurvéda i čínská medicína, která pak léčí příčiny nemoci akupunkturou a bylinkami. Vřele doporučuji!

 

očiIrisdiagnostika se zabývá čtením stavu těla pacienta z duhovky jeho oka, kde jsou po vyfocení duhovek přes silný mikroskop jasně patrné trhlinky, odlišná zbarvení a tvary jednotlivých segmentů, z jejichž odchylek pak lékař stanovuje diagnózu a návrh léčby bylinkami, potravinovými doplňky a úpravou stravy. Prošla jsem a mohu jen doporučit.

 

 

Staří jógové praktikovali pro vyváženost svého těla a života rozdělení dne na čtyři stejně dlouhé celky, které se skládali ze 6 hodin spánku, 6 hodin práce, 6 hodin pohybové aktivity, 6 hodin meditace a duchovních cvičení. Zařazovali samozřejmě mírnou, jednoduchou, dobře stravitelnou a zásaditou stravu s převahou ovoce a zeleniny.

 

 

uchoJá navíc doporučuji i pravidelné masáže, které celé tělo stimulují, prokrvují a očišťují od toxinů. V případě, že nemůžeme nebo nechceme chodit na masáže těla, můžeme si masírovat jen určité jeho části a tím podporovat funkci všech našich orgánů.

Velmi jednoduchou masáží může být například masáž ucha, kdy si hněteme a promačkáváme jednotlivé části ucha od shora dolů a obráceně. Také za něj jemně taháme a poštipkáváme a tím probouzíme k činnosti celý náš imunitní systém.

 

 

ruceDalší velmi jednoduchou technikou a navíc nejlépe dostupnou oblastí pro masáž po celý den za každé situace je oblast dlaní, které promačkáváním, hnětením, vytahováním a hlazením můžeme také velmi dobře stimulovat a probouzet tak k životu celé naše tělo. Nezapomeňte si masírovat i hřbety rukou a celé prsty.

 

reflexkachodidlaSvé orgány a veškeré jejich správné fungování také můžeme krásně podpořit pravidelnou masáží chodidel, přešlapováním na reflexních podložkách nebo přenášením váhy ve stoji na tácu s oblázky, které si přivezeme od moře a které jsou navíc krásnou dekorací do koupelny 🙂

 

 

 

934931_394147217360622_288729284_nDětská nožička má rozdělení bodů jednodušší.

 

A ještě poznámka na závěr. Při zpracovávání podkladů pro tento článek jsem si všimla, že různé zdroje se krapet liší v rozmístění jednotlivých orgánů na obličeji, uchu, oku, jazyku, chodidlech i dlaních. Odchylky nebo spíše nepřesnosti nejsou časté, ani nijak markantní, ale sem tam se vyskytnou (příklad obrázku s jazykem, kde se uvádí dvojí popis jednotlivých částí od několika autorů a podobně). Snažila jsem se informace setřídit co nejpřesněji podle nejčastěji se shodujících dat zdrojů, které mi byly k dispozici a věřím, že jsou správné a všem nám pomohou.

 

Buďme zdraví, rovnovážní a sami sebou.

 

doktorka, vitalia, prozeny
Michaela Weissová

Jsem specialistkou na léčbu potravinami a jógovou terapii. Pomáhám lidem uzdravit se jídlem ze zánětů, kandidy, obezity a dalších nemocí a prostřednictvím jógové terapie pomáhám uvolňovat hluboko uložené bloky na těle i na duši. Celostně pracuji se všemi rovinami člověka na návratu do rovnováhy a spokojeného života. Nechte se inspirovat těmito milovanými stránkami a prosím nekopíruje bez mého vědomí mou práci na jiné weby. Díky.

105 Komentářů
  1. Ďakujem pani Weissová za nádherne spracovanú problematiku, z ktorej môžem čerpať pri samoliečbe 🙂
    Marek G.

  2. Dobrý den, přečetla jsem si se zájmem Váš článek, musím ze zkušenosti říct, že to sedí. Podařilo se mi řadu problémů vyřešit a vyrážky nemám, ale chci se zeptat, co by indikovala pleť zbarvená do žluta? díky

  3. Super no, tak na ksichtě, mám přesně v místě mezery problém, tudíž nevím…. tentýž problém mám na dlani říkám si to už se trefím… ale prd, opět na dlani, přesně v místě kde není napsán žádný orgán. Každopádně tomuhle věřím, třeba v případě oslabení plic střev i srdce to kdysi odpovídalo naprosto přesně, toho jsem se úspěšně zbavil, tak mi vymysleli svinstvo na míru, ale i nad tím zvítězím, asi jim poradím jestli by nebylo lepší mě prostě střelit do hlavy, vyšlo by to levnějc a vy by jste měli klid, já taky tak v čem je problém ?

  4. Dobrý den,

    poradila byste mi prosím, kde preparát z vitexu jehněčího koupím? Který výrobce je nejlepší?

    Děkuji Pavla

  5. Dobrý den paní Michaelo, asi rok mám bolesti kostí a především kloubů, ale i těch malých na rukou a hlavně na nártech a v patách. bolest je trvala, stěhovavá, trvá i v noci. Ráno se musím nejdříve rozchodit. Poslední 3 týdny se přidalo i noční pocení, jsem celkově unavená. Lékař mi zjistil vysokou hladinu EBV – 960, ale léčbu nemám žádnou. Glykémie byla 5,5. Můžete mi, prosím, poradit? děkuji Jitka

  6. Nemyslim pouze nasi jedinecnou vizaz, mimiku ci zobrazeni nasich nalad, ale predevsim nasi celkovou kondici. Oblicej odrazi stav nasich vnitrnich organu, je to vlastne takove nase zrcadlo, „vnejsi sonda“, ktera ukazuje spravne fungujici organy i ty, ktere jsou v neporadku.

  7. Dobry den,nerazila jsem na uplne nahodou na vase stranky,ktere me velice zaujaly a proto bych se vas rada zeptala na vas nazor resp. poprosila o radu… Letos jsem podstoupila 4 laparoskopickou operaci pro endometriozu 4 ted uz i 3 stupne s odstranenim cysty na levem vajecniku vc. velkych srustu strev, delohy a vajecniku. Nadale jsem jiz prisla pred 2 lety o oba vejcovody. Uz jsem i po 5 umel.oplodneni a stale se nam nezadarilo ani miminko. Kvalita mych vajicek, manzelova spermii a nasledneho embrya je kvalitni. Ale nerozumim tomu proc se mi to deje. Endonetrioza se stale zhorsuje, ani gely proti srustum nezabrali a nikdo nevi proc tomu tak je a proc se zatim embryotransfer nikdy neuchytil.. Lekari jsou uzasni a snazi se mi pomoci. Dekohu jeste mam a vajecniky tez, ale uz to neni uplne jako u zdraveho cloveka. Od mala jsem si prosla ne uplne idealnim detstvim, doslo i k umrti meho otce v mych 17 letech a matka se o me me sourozence prestala starat. Musela jsem se v 17 letech postavit na vlastni nohy, do toho chodit do skoly, pripravovat se na maturitu, bydlet v pronajmu a chodit na 3 brigady abych se uzivila..Jeste nez umrel muj otec, tak jsem si s matkou prestavala rozumnet atd atd.. Nadale mam poslednich 5 let tinitus chronicky ale tohle vse zacalo jakmile jsem skolabovala a prokzala se mi pri prvni operaci endometrioza..Ted za ty roky jsem spokojena. V praci se mi dari, delam i praci ktera me bavi a v manzelstvi jsem tez spokojena.. Mozna nechapu nebo spise jsem uplne neprisla na to, kde je problem uvnitr me a proc se mi toto vse deje, i kdyz se mam dobre na dnesni dobu. Mozna neco prehlizim nebo nevidim co mi telo rika?..Moc dekuji za odpoved.

    1. Krásný den milá Petro, z vašeho dotazu je patrné, že jste si prošla dost těžkým obdobím, v dětství i dospívání především. Váš dotaz, Vaše prosba o radu či pomoc je upřímná, a je nezbytné aby člověk popsal svoje symptomy, příznaky, zdravotních obtíží minimálně tak jako Vy. Je nutné otevřít se, nechat předsudky stranou a napsat co jsem prožil/a za stresová i bolestivá období od dětství až po současnou dobu, neb dle těchto informací i když jsou důvěrné může býti člověku pomoženo, protože stresové dlouhodobé období má zhoubný dopad na naše tělo mysl srdce ducha duši i zdraví. Pokud k tomu připočteme, nezdravý životní styl i stravovací návyky, hormonální léčbu, antibiotika …atd máme založeno na problém.
      Existovali a existují na naší planetě média, skrze které hovořil Nejvyšší Zdroj, nebo k nim promlouvá přímo. Tudíž jim diagnózu i postup léčení v podstatě i doslova předal, či předává.

      Mým snem bylo podávat lidem informace, které povedou k jejich celistvosti, neb jen takto je člověk opravdu zdraví. Je nezbytné starat se stejnou měrou o tělo mysl i duši. Pokud na jakých-koli s výše vyjmenovaných jemnohmotných těl zapomeneme delší dobu, vždy to pocítíme na svém zdravotním stavu. Vždy jsem toužil býti kanálem, prostředníkem Jeho, toužil jsem aby skrze mne proudila Jeho univerzální energie – toužil jsem aby můj dotek rukou byl hojivý – léčivý, což se díky Němu začalo dít a každým dnem se tento dar umocňuje.

      Milá Petro, není pochyb o tom, že drtivá většina populace je doslova zamořena virem Epsteina Barrové (EBV),tento vir není sám – jsou další utajené a tajemné viry + tyto viry mají vždy své komplice – E-coli, streptokok …atd
      EBV, je nejzáhadnější ze všech záhadných onemocnění, a je nelidsky trpělivý. Pokud jsme nakaženi virem EBV čtvrtého stupně, projevují se u nás obtíže, a nemoci které jsou záhadné a lékařská komunita je nazývá jako neléčitelné, nebo velice těžce léčitelné s důrazem na částečnou stabilizaci stavu.

      Tyto informace předbíhají svou dobu o desítky let, stejně jako v letech 1910 – 1945, kdy Zdroj-Bůh , hovořil skrze pana Cayce.Věřím v pana Cayce i v Boha, který je i uvnitř mne samého a věřím že i právě proto mám tyto fascinující informace.Věda má v současné době spoustu přístrojů, které zjistí přítomnost těžkých kovů v organismu, zvětšení orgánů a podobně. Ale to nejzákladnější věda doposud nezjistila a v tom jsme jako v době kamené neb vyvoj i finance jdou zatím jiným směrem. Věda nemá ani nejmenší tušení jak funduje bio-chemicko-elektrický metabolismus či procesy v našem těle a to vše v součinnosti s emočním i duchovním prožívání každého okamžiku. V těle totiž s každým emočním rozpoložením vznikají substance, které jsou bud slučitelné, nebo neslučitelné s našim zdravím.

      Nemoci jako celiakie, crohnova choroba, RA, RS, fibromyalgie, hypotyreóza – onemocnění štítné žlázy, únavový syndrom, menstruační a premenstruační syndromy, kandidóza, diabetes typu 2, žloutenka C, lupus, pásový opar, migrény, deprese, Moniérovy nemoci, Tinitus, chronické bolesti kloubů i zad,…..atd, atd, v podstatě existují a jsou vedené pod těmito názvy, ve skutečnosti si lékařský entablisment s těmito onemocněními vůbec neví rady i když se tváří že ano. Nic jako autoimunní onemocnění neexistuje, tělo je dokonalým obrazem Stvořitele a nenapadá samo sebe. Imunitní systém je jediný, který pracuje každou vteřinu za nás a za naše zdraví.

      Pokud Vás moje odpověď uklidní a uspokojí a pomůže Vám být opět celistvá, budu velice rád, celou odpověď naleznete na níže uvedených internetových stránkách v rubrice Zajímavosti – podrubrika-zdraví v otázkách a odpovědích 2.

      Přeji Vám ze srdce vše dobré a pokud to budete cítit, neváhejte se objednat, neb o těchto převratných informacích se hned tak někde nedočtete

      Bůh Vám žehnej, Bůh Vám dal právo uzdravit se.
      František Havlík
      http://www.andelskysalon.cz

  8. Ja navic doporucuji i pravidelne masaze, ktere cele telo stimuluji, prokrvuji a ocistuji od toxinu. V pripade, ze nemuzeme nebo nechceme chodit na masaze tela, muzeme si masirovat jen urcite jeho casti a tim podporovat funkci vsech nasich organu.

    1. Krásný den milá Jitko. Vaše onemocnění, které popisujete v jedné krátké větě, je velice obtížně léčitelné, má také celou řadu symptomů i příznaků a také záleží na tom, jak silná víra ve Vás přetrvává. Při každé úzdravě je nezbytné znát a především uvědomit si psychické a duchovní prožitky nás samotných.
      Je nezbytné položit otázku sám sobě/sama sobě, jak vlastně žiji posledních několik let? Jak veliký díl lásky na pomyslných vahách převládá v mém bytí, kolik lásky dávám svým blízkým? Jak se snažím býti nápomocen Zemi a světu?

      V důsledku omezené pohyblivosti trpíte strachem – a následná rezignace má vliv na mentální a duchovní očekávání těla.
      Jedná se o neschopnost trávicích sil a žláz v játrech vytvářet potřebné tendence či energie, aby docházelo k regeneraci nervové energie. Uvnitř každého z nás se nacházejí elementy, umožňující řádnou funkci všech orgánů a obnovu těla. Celé tělo se obnoví během sedmi let. Jedná se tedy o relativně pomalý proces, vyžadující jistou rovnováhu v chemii tělesných sil těla. Avšak v každém těle musíme rovněž počítat s vlivem Duše.
      Tato bytost stále válčí sama se sebou – avšak veškerá nenávist, zloba, zášť a smutek musí být eliminovány. Měla by si uvědomit kdo jí stvořil. Není to Pán?
      Každá Duše, jež přizná že chybila a chce se polepšít, se může spolehnout na Jeho pomoc.
      Druzí se Vám snaží pomoci – naslouchejte jim.
      V organismu chybějí prvky jež by mu mohly být dodány prostřednictvím chloridu zlata, pomocí nízkých vibrací.

      Proč se chcete vyléčit? Abyste mohla uspokojovat svoje fyzické touhy?
      Abyste se stala ještě větším sobcem? Pak bude lepší když se danný stav nezmění a zůstane takový jaký je.
      Dojde li ke změně postojů, cílů a záměrů a bude li se bytost podle toho chovat, může očekávat změnu k lepšímu.
      Změníte li se výše naznačeným způsobem, postarejte se o to, aby se součástí Vaší léčby staly i MASÁŽE.
      Říká Zdroj všem nemocným – skrze pana Cayce.

      Téměř veškerá malátnost a otupělost může být způsobena poruchou pánve a střev.
      Dle ruského vědce Mečnikova špatné vyměšování je příčinou mnoha onemocněním.

      Poruchy rovnováhy také způsobují různé choroby možečku CNS,(chybný žebříček hodnot), nebo také mají původ v uchu (nemocnému druzí radí zprava, zleva, jenomže on je, alespoň podle jeho skutků bráno, neslyší)
      nebo také v krční páteři (která ukazuje, že dotyčný/á, je při obhajování některých svých názorů a pohledů na život dosti tvrdohlavý)
      Také je rovnovážné ústrojí skryto ve vnitřním uchu, v hlavě. Při poruchách rovnováhy drží klíč ke zdraví ve svých rukách chorý Chce-li se jedinec, jehož nejistá chůze, závratě a poruchy rovnováhy potkávají, vyléčit? pokud touží aby se s ním netočil svět? musí se sám trochu natočit a jinak na vše pohlížet

      Povzbuzení činnosti celého ústrojí a zlepšení vylučování ve spojitosti s masážemi Vám začne ulevovat od potíží.

      Omezte mléčné výrobky, kávu s mlékem, cukry, sladkosti, alkohol, maso zejména červené, bílé pečivo.
      Žádná smažená jídla, jen dušená nebo vařená nebo pečená.
      Jezte lehká jídla, rýži, těstoviny, rybí maso, zeleninu, ovoce, tmavé pečivo. čerstvé máslo, slaďte medem.
      DŮLEŽITÉ – NIKDY NEJEZTE V ROZRUŠENÍ, Nejezte po osmé hodině večerní.
      DŮLEŽITÉ – KAŽDÉ SOUSTO PROSLIŇTE MINIMÁLNĚ 80x , a až potom spolkněte, enzimy, které jsou obsaženy ve slinách nejsou v trávicím traktu a tudíž potrava zahnívá a tlí, místo aby byla strávena.
      to samé platí o polykání velkých kusů potravy, nehledě na energetický výdej našeho organizmu – co se trávení týká.
      DŮLEŽITÉ – Zjistěte si jak jste na tom se zásadami i kyselinami ve vašem organismu, (alkalické prostředí v těle) lakmusovými papírky – moč.
      DŮLEŽITÉ – Najděte si energeticky čistého terapeuta/ku – a aplikujte pravidelně celotělovou masáž se zaměřením na Tračník, masáž břicha i hlavy , masáž a osteopatické narovnání pánevní oblasti a také páteř.:
      slepé střevo – Th10 – Th12
      Vzestupný tračník – Th12 – L1
      sestupný tračník – L1 – L2
      Th – hrudní – dorzální páteř , L – páteř bederní
      Pravidelná masáš i akupresura ušních lalůčků Vám také uleví od nepříjemností.

      3x denně reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu, zejména na játra, žlučník, tračník.
      Obklad s Ricinového Oleje, po dobu 3 dnů, zakončený olivovým olejem.
      Teprve až potom 3 denní jablečná dieta.
      Jedna kůra , očista prostřednictvím Zelených potravin, chlorella, ječmen.
      Tinktura z Hořce žlutého,
      Tinktura z Gotu-Kola současně s Tinkturou z Ašwagandy + také čaje (odvary z těchto bylin)
      Čaj z Gingko Biloba

      Jaterní čaj, žlučníkový čaj
      Tělesná cvičení a spotrovní aktivity jsou naprostou nezbytností celistvosti.
      Cviky – kroužení hlavou dle pana Cayce – 3x denně
      DŮLEŽITÉ – Meditace – to jest potrava pro naši duši – hypofíza (lebka), břišní krajina i pánev – jsou na fyzické úrovni středy našich energetických center – neboli čaker. Tyto dokážeme stimulovat při masáži napojením se na neomezený Zdroj Kosmické energie, a též pochopitelně meditacemi.
      Léčba je komplexní neb se skládáme z těla, mysli i duše.
      Změna mentálních i duševních postojů, masáže atd., Vám budou pomáhat. Když však ztratíte trpělivost bude lepší, když se doporučeními přestanete řídit. Buďte vytrvalá a důsledná neb, jak již bylo uvedeno, rychlá změna k lepšímu není možná. Nepospíchejte, neboť tělo je život, celá bytost představuje růst. Léčivým silám dejte dostatek času. Co nyní chybí? To, co je sám život, což se síla, již nazýváte Bohem. Přijmete ji, nebo odmítnete? Rozhodnutí je na Vás.
      Vše konzultujte s lékařem a věřte sama sobě.
      Veškeré podrobnosti o alkalickém prostředí, čajích, ricinovém oleji, meditacích, masážích, cvicích od pana Cayce.. atd. naleznete na http://www.andelskysalon.cz
      S pokorou i láskou František kmm

  9. dobrý den Míšo,
    velmi se mi líbí vaše stránky. Kvůli zdravotním problémům které mě trápily roky, hlavně kolem zažívání jsem za poslední rok úplně změnila životosprávu.
    Ale k problému, poslední týden se mi na obličeji tvoříí hnisavé malinké pupínky směrem od nosu ke koutku úst, převážně na levé straně, ale již i trošku na pravé a také to pokračuje od úst dolů k bradě – spíše krajní část. nevím co by mi to mohlo způsobovat a jak se toho zbavit.
    Další problém mám s čepy na mandlích, které se mi stále tvoří a také nevím jakými přírodními postupy se jich zbavit. No a asi bych se měla rovnou zmínit o chronických mykózách, které se mi stravou rozhodně zlepšily, ale stále se občas vrací.
    děkuji Kristýna

    1. Krásný den milá Kristýno
      Kožní problémy viditelně ukazují, co se člověk, lépe nebo hůře pokouší ukrýt. Mnoho lidí (hlavně žen a dospívajících), žehrá na svoji pleť. Pokožku na obličeji mají suchou a popraskanou, nebo naopak příliš mastnou a plnou vřídků. Pleť se proměňuje podle toho, jak vnitřně zraje, a k čemu se vyvíjí její nositel. Ani sebelepší kosmetický přípravek, lék či zázračná mast Vám nezaručí trvale krásnou pleť, pokud ve Vás budou vládnout rozpory a nespokojenost.
      Bláhově mnohdy čekáme, že se skoro všechno vyřeší samo, že se jiní (zázrakem), k lepšímu o sto procent změní a bez našeho přispění i námahy nám ulehčí. Na potřebu pročištění oblasti pánve a posílení pohlavních orgánů (např.masážemi, popíjením bylinných urologicky a gynekologicky zaměřených čajů), upozorňuje tvorba VŘÍDKŮ NA BRADĚ I KOLEM ÚST, a závorky připomínající svislé rýhy vedle koutků úst, které se objeví při úsměvu.
      Akné či jinak trudovitost je kožní onemocnění spojené s výrazným mazotokem a charakterizované zánětem mazových žláz. (ucpaná ústí mazových žláž) Akné může způsobit intenzivní kontakt s toxickými a dráždivými látkami jako jsou brom, chlor, jód, různé oleje, líčidla,

      Plíce vládnou kůži. Póry jsou branami kůže. Plíce řídí jejich otevírání a zavírání. Kožní onemocnění jsou často spojena s plícemi. S póry je spojeno pocení, které je regulováno plícemi, neboť Qi plic dává pórům schopnost reagovat podle okamžité potřeby. Plíce vládnou hlasu a jejich spojením s vnějškem je nos. Párový orgán tlusté střevo.
      Ovšem ledviny přijímají Qi z plic, Ledviny jsou nosnou strukturou organismu, jsou alfou a omegou života, má v nich původ energetická i fyzická nosná struktura organismu.
      Párovým orgánem ledvin je močový měchýř.
      Chápete milá Krystýno? Oblast – vzorec ve kterém se Vám objevují pupínky, vřídky, či akné má sice spojitost s plícemi, potažmo bronchy, žaludkem i reprodukčními orgány, ale pokud máme v těle oslabené plíce, nutně se tato skutečnost musí projevit hlouběji, jednak proto že každý orgán má párový orgán a ostatní orgány musejí pracovat mnohem intenzivněji a tudíž jsou pochopitelně oslabovány a též, naše tělo funguje jako jeden celek, a být zdravý znamená být celistvý.
      Jak vzniká akné? Akné je chronický zánět, choroba tukových žláz, vyskytující se nejčastěji na tváři, zádech a hrudi. Základní fyziologickou příčinou vzniku akné, je NEROVNOVÁHA VYLUČOVACÍCH SYSTÉMŮ V TĚLE.

      Co chápat pod vylučováním? Je-li řeč o vylučování, většina lidí si představí pouze činnost střev. Když však o vylučování hovořil Edgar Cayce poukazoval tím takřka na všechny orgány, zažívací trakt, ledviny, respirační a perspirační systém. Na mysli samozřejmě měl i všechny tělesné aktivity, jež s nimi prostřednictvím složitých reakcí souvisejí.
      Co nerovnováhu ve vylučování způsobuje? Některými faktory, jež nerovnováhu ve vylučování vyvolávají, jsou nekoordinace mezi malým a velkým oběhem, nevhodná dieta v období první menstruace (menarché), nervové napětí, stres, obavy, zloba, potlačování strachu, reakce žláz a postupný vznik obtíží vztahujících se ke žlázám a oběhu.
      Mohu něco udělat s uhříky, vřídky či vyrážkou na kůži? Celotělové masáže, cvičení a diety jsou lepší než pleťové vody a léčebné přípravky.
      Pleť – Když pleť onemocní věnujte bedlivou pozornost vylučovacímu ústrojí. Nepoužívejte příliš stahující, adstringentní make-up., Nepoužívejte příliš parfémované pudry, nevyhledávejte žádné všeléky. Zjistěte příčinu poruchy a snažte se vyrovnat a uvést do souladu všechny stránky přirozených životních pochodů, reakcí i emocí.

      Tmavé vřídky – Tyto vřídky jsou pouze eliminací systému vypuzenou špatným směrem. Je to ostatně vidět z rozšířených pórů na kůži nebo z tmavých vřídků , případně skvrn, které se na kůži někdy objevují.
      Jak tmavé vřídky na obličeji a na krku odstranit? Je dobré nejdřív použít teplý froté ručník, nikoliv horký, nenapařený, nýbrž mokrý. Ten na místě nechte asi 8-10 minut. Pak ho pořádně třete čistým kastilským mýdlem Potom aplikujte 1-2 minuty studené hadříky, vyměňte 3-4 krát. Pak proklepejte kůži rukama, až se znovu obnoví krevní oběh. Během léčby nepoužívejte krémy nebo pudry, které by póry v kůži opět zaplnily.

      Čistění pleti pro všechny typy pleti, suché, mastné
      240 g olivového oleje , 30 g růžové vody , několik kapek glycerinu , 30 g 10% eroztoku lihu (obilného destilátu)

      Celotělové masáže jsou pro vás naprostou nezbytností + obzvlášt masáž břišní krajiny.
      Sportovní aktivita zejména hned po probuzení na podporu dýchacího i oběhového systému.
      Začněte aplikovat hluboký dech nosem – do bříška.
      Najděte si klidný kout a denně vstávejte o 10 minut dříve, kupujte jednu růži, se kterou každé ráno splyňte, v klidu a tichu, zkrátka si k ní přivoňte po dobu deseti minut na nic nemyslete pouze na světlo a lásku. Potom si s tou řůží s láskou něžně přejíždějte po obličeji.
      3x denně reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu, zejména na plíce, bronchy, ledviny, játra i žlučník.i tračník.
      Obklad s Ricinového Oleje, po dobu 3 dnů, zakončený olivovým olejem.
      Teprve až potom 3 denní jablečná dieta.
      Jedna kůra , očista prostřednictvím Zelených potravin, chlorella, ječmen.
      Tinktura z Hořce žlutého, nebo Zeměžluče,
      Čaje , výluhy z bylin, které mají adaptogenní účinky – Ašvaganda, Jiaogulan, Eleutekorok, Gotu Kola atd.
      Ledvinový čaj, zinek, vitamín A , – mrkev – ovšem rostlinný vitamín se vyskytuje ve formě provitamínu A, (karoten beta) tedy polotovaru, ten se musí upravit na vitamín A, – potřebuje malinko tuku a teplo na přeměnu ve vitamín A.
      Zvažte výplachy tračníku, nebo kolonoterapii.

      Omezte mléčné výrobky, kávu s mlékem, cukry, sladkosti, alkohol (deci červeného vína večer ano),maso zejména červené, bílé pečivo.
      Žádná smažená jídla, jen dušená nebo vařená nebo pečená.
      Jezte lehká jídla, rýži, těstoviny, rybí maso, zeleninu, ovoce, tmavé pečivo. čerstvé máslo, slaďte medem.
      DŮLEŽITÉ – NIKDY NEJEZTE V ROZRUŠENÍ, Nejezte po osmé hodině večerní.
      DŮLEŽITÉ – KAŽDÉ SOUSTO PROSLIŇTE MINIMÁLNĚ 80x , a až potom spolkněte, enzymy, které jsou obsaženy ve slinách nejsou v trávicím traktu a tudíž potrava zahnívá a tlí, místo aby byla strávena.
      to samé platí o polykání velkých kusů potravy, nehledě na energetický výdej našeho organizmu – co se trávení týká.
      DŮLEŽITÉ – Zjistěte si jak jste na tom se zásadami i kyselinami ve vašem organismu, (alkalické prostředí v těle) lakmusovými papírky – moč.

      Cumlejte kořen hořce žlutého, nebo si ho pomelte a prášek rozpusťte v trošce vody a popíjejte.
      Jaterní čaj, žlučníkový čaj
      Meditace, to jest potrava pro naši duši – endokrinní žlázy jsou na fyzické úrovni středem našich energetických center – neboli čaker Tyto dokážeme stimulovat při masáži napojením se na neomezený Zdroj Kosmické energie, a též pochopitelně meditacemi.
      Léčba je komplexní neb se skládáme z těla, mysli i duše.
      Zamyslete se v prvotní fázi, proč se chcete zbavit Vašich problémů. jestli je to proto, že chcete býti lepším člověkem a být blíže lidem, Bohu, sobě. Velice brzy pocítíte úlevu.
      Co se týká dalších dotazů o madlích či mykózách, je to velice široké a obsáhlé téma. mykózy jsou spojeny s endokrynními žlázami, mandle jsou filtry našeho těla, lapače chcete li a mají spojitost s lymfatickým systémem. Obě dvě témata, nebo okruhy nebo systémy, jsou neslírně důležité pro naši celistvost. Udělejte nejdřív krůček, ono pokud se pustíte do terapie s vírou i pokorou, věřte že vše ostatní se upraví také. Průběžně Vám odpovím i na zbylé dva dotazy.
      Vše konzultujte s lékařem a věřte sama sobě.
      Veškeré podrobnosti o alkalickém prostředí, čajích, ricinovém oleji, meditacích, masážích atd. naleznete na http://www.andelskysalon.cz
      S pokorou i láskou František kmm
      …………………………………………………..

    2. Krásný den milá Kristýno
      Mykóza -výtoky
      Pochva je pokoj , do něhož je často pozván muž. Žena v něm svého muže sice přijímá, ale né vždy jej opravdu upřímně vítá a miluje takového, jaký v posledních dnech a týdnech je. Málokdy se žena skutečně zcela (tělem i duší), svému muži při intimním styku odevzdá. Žena obvykle neprahne po naplňování lásky v oblasti fyzické, nedostává-li v manželství lásku duševní, chybí-li v něm hlavně dotyky a romantika. Někdy se žena na svého manžela náramně zlobí. A ženina nespokojenost, upřímné nepřijetí intimního návštěvníka se projeví nepořádkem v přijímacím pokoji, který není čištěný láskou, neboť ta pokud se na někoho hněváte chybí. V pochvě se okamžitě zvyšuje počet mikroorganismů, bakterií, prvoků i plísní. Vzniká zánět zevních rodidel a pochvy (kolpitida), jenž se projevuje nepříjemným svěděním a tlakem v podbříšku.
      Silnější zánět pochvy a vnitřních rodidel (dělohy, vejcovodů i vaječníků), provází výtok – druhého obviňující vnitřní pláč. Výtok (fluor vaginalis), ukazuje že v ženě je jak velká bolest, tak silný hněv.

      Mandle – Člověk během svého života mnohé uvidí a prožije. Zakouší nejen své radosti a bolesti, ale z části i problémy dalších lidí, s nimiž je hlavně citově spojený- čili nese na svých bedrech i trampoty svých dětí, rodičů, příbuzných přátel, manžela. Mnohá jeho onemocnění jsou pak vyvolána nelaskavými reakcemi na to, co se děje v jejich životech Smutek člověka, chvíle beznaděje i sekundy jeho zoufalého odporu se během měsíců i let nasčítají i násobí. Až je bolestného a nesprávně činěného hodně tak se část vyplaví nemocí (zánětem krčních mandlí, polypech, vřídcích, nebo čípcích na nich). Potlačované ohnivé emoce jsou nejčastějším důvodem chorob, jež se projevují v oblastech hrdla – tedy i angín.
      Milá Kristýno, pokud pozorně čtete mé dva příspěvky Vám, zjistíte, že vaše symptomy se sebou úzce souvisí.
      Je nezbytné položit otázku sama sobě a s upřímností i láskou si odpovědět. Jak vlastně žiji doposud. MILUJI SEBE SAMOU?
      Všechny naše problémy tedy i zdravotní mají svůj prapůvod i počátek v úrovni energetické, duchovní, teprve až po té, co neposloucháme naši duši, která s námi komunikuje skrze tělo, se nemoc, problém zhmotní do podoby fyziké, do podoby nemoci, problému….atd.
      Překyselené tělo nabízí ideální prostředí různým choroboplodným plísním. Umožňuje např. aby se plíšeň candila albicans, jenž sama dodatečně přispývá ke kyselému prostředí v těle, se usadila a rozmnožila.
      Překyselení organismu může přivodit záněty, zčervenání, nebo svědění jak pohlavních orgánů tak i dělovy, ale i našich uzlin, tedy celého organismu.

      Spojením ledvin s vnějškem jsou uši, děloha, močová trubice a konečník.
      Disharmonie ledvin vždy obnáší počátek v disharmonických vztazích s našimi nejbližšími. Párový orgán močový měchýř, který jako první reaguje na přecitlivělost a oslabí se na úrovni energetické.
      Slezina kontroluje transformaci a šíření, kontroluje krev čistí – filtruje lymfu
      Nedostatečnost sleziny znamená neschopnost vzestupu Qi a příznaky jsou ztráty v dolní části těla. Nejtypičtějším příznakem je průjem, ukazující na neschopnost ledvin udržet tekutiny nahoře. Dalšími příznaky nedostatečnosti budou tedy výtoky a v konečné fázi vyhřeznutí orgánů, které vzestupující Qi sleziny neudrží na místě a které mají tendenci klesat a ztrácet tvar. Párový orgán žaludek.
      Pokud je lymfa znečištěna z krve se stává stoka.
      Kruh se uzavřel.

      Včera jsem byl u potoka který protéká okrajem lesa na Lopuchu.
      To je vzkaz pro Vás.
      Kořen z něj, z kopřivy, z pampelišky. , také kontryhel, teřzalka. i měsíček
      a především řebříček ten Matka Země dává především Vám ženám.
      Z těchto léčivek udělejte odvary, nálevy jednak na pití, na potírání ale též na koupele.

      Vzhledem k faktu že jsme jeden celek je důležité i vše co jsem napsal v předchozím článku.
      Chovejte se k Vašemu chrámu- tělu s úctou i pokorou i láskou, neb v něm sídlí ON, nikde jinde ho totiž nenajdete. Je nezbytné přehodnotit svůj dosavadní život, a začít milovat sám sebe. Vše začíná i končí u srdce. U energie lásky, která tvoří, spojuje , hojí, dává, přeje, soucítí, miluje, toleruje i léčí.
      Vše konzultujte s lékařem
      Veškeré podrobnosti o alkalickém prostředí, čajích, ricinovém oleji, meditacích, masážích lásce atd. naleznete na http://www.andelskysalon.cz
      S pokorou i láskou František kmm

  10. Dobrý den, mám na obou prostředníčcích na rukách podélnou vystouplou rýhu(na nehtech). Trvá to cca 3 roky a objevily se po porodu. Možná i v těhotenství,ale to si již spětně nedokáží vybavit. Chtěla bych poprosit o radu, zda to může značit něco závažnějšího, či na koho se s tímto obrátit, kvůli přesné diagnostice. Předem moc děkuji a přeji šťastné dny.

    1. Krásný den milá Sylvie
      Tu největší pomoc naleznete vždy u sebe – sama ve svém nitru, kde se i On ukrývá, což ovšem neznemená, že pomoc nenajdeme u bližního svého.
      Prsty – orgány a odpovídající funkce – Prostředníček – tři čakry + funkce oběhové
      Slabé nehty – málo jódu nebo draslíku což může narušit činnost štítné žlázy – a tím se mění oběh spojený s pokožkou, nehty i s částí zažívacího ústrojí.

      Štěpení i lámání nehtů – Malá výkonnost žláz, hlavně štítné, což se zlepší dodáním vitamínů A-D v kombinaci s B- komplexem, pro celkové posílení těla.

      Co způsobuje onemocnění nehtů? – Souvisí to se slabou činností štítné žlázy a z části také s tělesnou přecitlivělostí – celkovým nervovým vypětím. Měla by to změnit lepší asimilace a hlavně dodržování dietních režimů. Konečky nehtů masírujte nasyceným roztokem jablečného octa a jodidované soli.

      Co je příčinou hrbolatých i podélných rýh na nehtech? – Výsledek činnosti žláz. Porucha činnosti štítné žlázy. asimilace, i nedostatek jódu. Dodávání potravin, které obsahují velké množství vápníku, situaci zlepší. Jezte
      často kuřecí krky, nohy a další porce ze slepice. Dobře ji uvařte a rozkousejte. To tělu dodá vápník. Jezte rovněž rybí kosti z konzervovaných ryb, také pastiňák a ústřice, z nich všechno, samozřejmě v jejich sezóně. Jakoukoli zvěřinu, kousejte však kosti.
      Povzbuzení činnosti celého ústrojí a zlepšení vylučování ve spojitosti s masážemi zatím postačí.
      Posílení nehtů – pomerančový přírodní džus, ten povzbudí činnost žláz a hlavně strava z bramborových slupek, které obdsahují jód + potrava pocházející z moře.

      Zrcadlem jater jsou nehty
      Stav nehtů je dán množstvím krve a odráží stav Qi jater. Pokud je množství krve dostatečné, nehty budou zdravé a lesklé. V případě nedostatečnosti krve budou lámavé, suché a deformované. Tvrdé, rýhované a silné nehty jsou příznakem stagnace energie jater.
      Spojením jater s vnějěkem jsou oči. – Párový orgán jater je žlučník.

      Omezte mléčné výrobky, kávu s mlékem, cukry, sladkosti, alkohol (deci červeného vína večer ano),maso zejména červené, bílé pečivo.
      Žádná smažená jídla, jen dušená nebo vařená nebo pečená.
      Jezte lehká jídla, rýži, těstoviny, rybí maso, zeleninu, ovoce, tmavé pečivo. čerstvé máslo, slaďte medem.
      DŮLEŽITÉ – NIKDY NEJEZTE V ROZRUŠENÍ, Nejezte po osmé hodině večerní.
      DŮLEŽITÉ – KAŽDÉ SOUSTO PROSLIŇTE MINIMÁLNĚ 80x , a až potom spolkněte, enzimy, které jsou obsaženy ve slinách nejsou v trávicím traktu a tudíž potrava zahnívá a tlí, místo aby byla strávena.
      to samé platí o polykání velkých kusů potravy, nehledě na energetický výdej našeho organizmu – co se trávení týká.
      Zjistěte si jak jste na tom se zásadami i kyselinami ve vašem organismu, (alkalické prostředí v těle) lakmusovými papírky – moč.
      Najděte si energeticky čistého terapeuta/ku – a aplikujte pravidelně celotělovou masáž
      3x denně reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu, zejména na játra i žlučník.
      Obklad s Ricinového Oleje, po dobu 3 dnů, zakončený olivovým olejem.
      Teprve až potom 3 denní jablečná dieta.
      Jedna kůra , očista prostřednictvím Zelených potravin, chlorella, ječmen.
      Tinktura z Hořce žlutého, nebo Zeměžluče, nebo Pelyňku

      Cumlejte kořen hořce žlutého, nebo si ho pomelte a prášek rozpusťte v trošce vody a popíjejte.
      Jaterní čaj, žlučníkový čaj
      Tělesná cvičení a spotrovní aktivity jsou naprostou nezbytností celistvosti.
      To samé platí o Meditacích, to jest potrava pro naši duši – štítná žláza je na fyzické úrovni středem našeho energetického centra – neboli čakry. Tuto dokážeme stimulovat při masáži napojením se na neomezený Zdroj Kosmické energie, a též pochopitelně meditacemi.
      Léčba je komplexní neb se skládáme z těla, mysli i duše.
      Zamyslete se v prvotní fázi, proč se chcete zbavit Vašich problémů. jestli je to proto, že chcete býti lepším člověkem a být blíže lidem, Bohu, sobě. Velice brzy pocítíte úlevu.
      Vše konzultujte s lékařem a věřte sama sobě.
      Veškeré podrobnosti o alkalickém prostředí, čajích, ricinovém oleji, meditacích, masážích atd. naleznete na http://www.andelskysalon.cz
      S pokorou i láskou František kmm

  11. Dobrý den, mam potíže s nadýmáním a plynatostí. Bohužel uz nevím co můžu jist. Zelenina syrová i vařená je špatně i v minimálním množství. Platek zitneho chleba s lučinou a rajče a rozpustné kafe me nadme. Nejim maso, snažím se bez bílé mouky do kafe mandlové mléko atd. Když jsem zkusila ocistu pkdle čínské medicíny nebo šťávami tak to bylo dobré ale jak začnu jist tak mam potíže které začínají po poledni. Moc děkuji za radu

    1. Krásný den milá Rút
      Váš problém, jak o něm tady hovoříte se zdá býti jasný a Vámi dobře specifikový i popsaný. Leč všechny naše trápení i potíže začínají vždy na úrovni energetické, duchovní, tedy i životní.
      Vše bude dobré, uvidíte, ale záleží to také na Vás, především na Vás, neb Vy jste tvůrcem Vašeho života.
      Začněte být k sobě upřímá, krutě upřímná a řekněte si jak jste dopud žila, kolik času jste věnovala lásce k sobě samé.
      K běžným pocitům, za situací kdy jednáme na hranici klidu a boje s jinými lidmi, patří strach – ničivá tíseň, která stahuje hrdlo, roztahuje střeva (přitom vznikají střevní plyny i nadýmání), a zrychluje dech i tep. Láska pro nás, sladkost života i radost je tíživou situací zasažena. (z orgánů přitom velmi trpí slinivka břišní) V celkovém součtu tělo nedokáže udržet zmatek myšlenek, energií, závislostí i tužeb. Náš energetický střed břicho se rozpadne jako domeček z karet – ze střev odchází vše, čím byla naplněna
      Potíže slinivky jsou specifické co do funkce i léčby.
      Původce disfunkce – je látková výměna z počátkem v játrech, i s tvorbou inzulínu. Dále zpětnovazebné ovlivňení od velkých sliznic. Disfunkce z titulu návaznosti žláz z vnitřní sekrecí.
      Projev disfunkce – kromě cukrovky je – METEORISMUS – neboli NADÝMÁNÍ., dále disfunkce větších sliznic.

      Nastudujte si z herbářů mocnou léčivou sílu Vlaštovičníku většího, ale pozor, u nás je zakázáno vnitřní užití.
      Omezte mléčné výrobky, kávu s mlékem, cukry i sladkosti, maso zejména červené, bílé pečivo.
      Žádná smažená jídla, jen dušená nebo vařená nebo pečená.
      Jezte lehká jídla, rýži, těstoviny, rybí maso, zeleninu, ovoce, tmavé pečivo. čerstvé máslo, slaďte medem.
      DŮLEŽITÉ – NIKDY NEJEZTE V ROZRUŠENÍ, Nejezte po osmé hodině večerní.
      DŮLEŽITÉ – KAŽDÉ SOUSTO PROSLIŇTE MINIMÁLNĚ 80x , a až potom spolkněte, enzimy, které jsou obsaženy ve slinách nejsou v trávicím traktu a tudíž potrava zahnívá a tlí, místo aby byla strávena.
      to samé platí o polykání velkých kusů potravy, nehledě na energetický výdej našeho organizmu – co se trávení týká.
      Najděte si energeticky čistého terapeuta/ku – během 1 měsíce 4x celotělová masáž,
      Potom můžete dobu objednání, prodloužit, ale bez masáží bude restart vašeho vnitřního lékaře velice obtížný, ne-li nemožný. Je to stejné jako s vybitou baterií v automobilu. Pokud nedobijete, nenastartujete.
      3x denně reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu, zejména na slinivku, játra i žlučník.
      Obklad s Ricinového Oleje, po dobu 3 dnů, zakončený olivovým olejem.
      Teprve až potom 3 denní jablečná dieta.
      Jedna kůra , očista prostřednictvím Zelených potravin, chlorella, ječmen.
      Tinktura z kořene Lékořice Lysé je fytoncidní, obsahuje kortikoidy i hormon na bázi estrogenu.
      Pijte hořčiny- Hořec žlutý, Pelyněk, Zeměžluč,
      Jaterní čaj
      Tělesná cvičení a spotrovní aktivity jsou naprostou nezbytností celistvosti.
      To samé platí o Meditacích, to jest potrava pro naši duši – slinivka je na fyzické úrovni středem našeho energetického centra – neboli čakry. Tuto dokážeme stimulovat při masáži napojením se na neomezený Zdroj Kosmické energie, a též pochopitelně meditacemi.
      Léčba je komplexní neb se skládáme z těla, mysli i duše.
      Zamyslete se v prvotní fázi, proč se chcete zbavit Vašich problémů. jestli je to proto, že chcete býti lepším člověkem a být blíže lidem, Bohu, sobě. Velice brzy pocítíte úlevu.
      Vše konzultujte s lékařem a věřte sama sobě.
      Veškeré podrobnosti o čajích, ricinovém oleji, meditacích, masážích atd. naleznete na http://www.andelskysalon.cz
      S pokorou i láskou František kmm

  12. Dobrý den, jak by mohla alternativní medicína pomoci při problému s otěhotněním? Na vinně je hlavně stres a urputná touha mít miminko. Zdravotně nebrání vůbec nic. Jsem velký zastánce bylin, homeopatie a léčba hormony je pro mne nepřijatelná.

    1. Dobrý den Jarko
      Píšete, že léčba hormony je pro vás nepřijatelná. ZDROJ skrze pana Cayce hovoří o tom, že jakákoliv léčba ať už se jedná o nůž, skalpel, pilulku, čaj, atd. pokud nastartuje našeho vnitřního lékaře, či ducha v nás má smysl a je v naprostém souladu s naší duší.
      Vždyť jste si odpověděla sama. Stres nejen v dnešní době ovlivňuje fyziologické fungování našeho celku, a nemalou měrou ovlivňuje náš organismus. Alkalické prostředí je velice zásadní pro správné fungování našeho těla. Ano urputná snaha se dá přirovnat ke lpění na něčem, a pokud něco velice moc chceme či na něčem lpíme z pocitu nedostatku (proto že to zkrátka nemáme), tak přesně tohle sami stvoříme. Šamané v Peru, kde jsem měl tu možnost letos působit a učit se, mne o věcech, které jsou mezi nebem a zemí a nejsou vidět jednoznačně přesvědčili, vše je o energii.Buď je konstruktivní nebo destruktivní zjednodušeně řečeno.
      Dejte sama sobě další šanci, to samé platí o vašem příteli, buďte trpěliví, ale i pokorní.
      Vyčistěte tělo, mysl i duši, potom se zázrak stane.
      Jak? Co člověk to názor. Zaměřte se z počátku na kvalitní detox, ale nejen toho fyzického, myslím tím fyzického těla ale i duchovního.
      Vaše tělo nejste vy. Položte si v klidu a míru z přítelem otázku, proč vlastně chceme dítě.
      Zdroj skrze pana Cayce téměř ve všech zdravotních výkladech předepisoval masáže a osteopatické porovnání páteřní oblasti, jistě věděl proč. Náš organismus funguje i na bázi elektrické a masáží mimo jiných prospěšných věcí přímo stimulujete jisté oblasti, které přímo ovlivňují vibrační kvalitu našeho těla.
      Přečtěte si informace o afrodiziaku, škornice, kotvičník, ale existuje mnoho jiných skvělých bylin, které jsou vynikající leč EU je zakázala pro vnitřní užívání, proto je nebudu uvádět.
      Zkrátka početí nového života je dar, a je nutné se k tomu také tak postavit, neexistuje odpověď typu, 3x denně chlorela a mladý ječmen, 3x denně modrý květ čaj, 2x denně obklad s ricinového oleje, potom 3 denní jablečná dieta, 1x týdně masáž, 1x týdně turecké parní lázně, plus 1 x týdně ultrafialové světlo – chápete?, není to o záruce, nýbrž o vaší víře v to že budete skvělí rodiče a přivedete na svět krásného člověka.
      Pokud vy sama a také váš přítel chcete, přečtěte si informace na níže přiložených internetových stránkách, najdete tam vše potřebné
      Hodně energie
      František
      http://www.andelskysalon.cz

  13. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dá se vyléčit astma? Léčila mě homeopatka, vyzkoušela jsem různé přírodní léky, bylinkové čaje, příznaky polevily ale jen na chvíli a s příchodem jara a jarních pylů problémy byly znovu, mám i alergii na některé druhy ovoce i zeleniny. V zimě chodím do sauny, nějaký rok cvičím 2x týdně jógu, snažím se nejíst bílé pečivo i přesto mám nadváhu a potíže s dýcháním. Alergolog- diagnoza – astma středního typu. Astmatem trpí i členové mé rodiny, syn, matka, bratr, babička. Může to být i rodové a tím pádem nevyléčitelné? Děkuji za jakoukoli radu, odpověď

  14. Dobrý den, chtela bych se zeptat na radu, mám červené fleky v oblasti obličeje a krku, snad uplne všude kde to jen jde, fleky jsou vystouple a červené a hlavně nepříjemně svědi, pokud jsou v akutním stavu, zlepšení pozoruji jen pokud jsem na dovolené v jiné zemi nebo na horách, lecim se s atopickym ekzemem a prave proto se mi zdá, ze průběh těchto fleků v obličeji ekzem neni, protoze maji jiny prubeh hojení než jsem byla zvyklá na ekzemu po těle. Fleky se tyden co tyden objevují znova a zase je tyden vice mene klid a pote se zase zcervenaji. Beru leky na alergie, mažu se krémy na ekzem … nic nepomáhá a moje imunita je na bodu nula, díky super lékům na alergie… kdyby to netrvalo už dva roky, tak Vám asi ani nepíši a nejak se uchlacholim, ze jednou bude klid, ale délka me nemoci mě dost znepokojuje, hlavně tedy to, ze nad těmi fleky nemam zadnou kontrolu a objevuji se kdy se jim zachce. Nemáte s něčím podobným zkušenosti popřípadě radu, čím by to mohlo být? Dekuji předem za odpověď.

    1. Dobrý den,
      z mého laického pohledu by to mohlo být onemocnění rosacea (růžovka). Dnes jsem u dermatologa objevila letáček s tímto onemocněním. Vypadá to, že je to i můj problém.
      Jitka

  15. Dobrý večer, je mi 26 a už poměrně dlouhou dobu (několik měsíců) mám lišej v oblasti odpovídající pohlavním orgánům na levé tváři a vyrážku v oblasti třísel (tuším, že to bude nespokojeností ve vztahu?) beru jen hormonální antikoncepci.. poslední dobou mám také neobvykle silnou chuť na ostrá jídla…můj životní styl kvůli náročné škole není nijak ukázkový (nepravidelné stravování, málo tekutin a pohybu) Ráda bych dala do pořádku sebe i svůj život, ale nevím kde začít.Díky

    1. Krásný den Andělo
      Víte milá Andělo, sama jste si v podstatě odpověděla, ano životní styl i spokojenost v životě, či ve vztahu se vždy časem odrazí v našem zdravotním stavu. Níže si dovoluji napsat část mé zprávy (celou ji najdete na níže uvedených inter. stránkách)

      Příčinou častých vyrážek na pleti jsou i součásti poruchy oběhu, jež je odstraňována (eliminována), neboť existuje provázanost mezi (jednotlivými), silami v těle. Tak dochází k souvztažné reakci ve všech oblastech vylučování a my pak tyto poruchy vidíme eliminovány (v podobě vyrážky). Špatná funkce vylučovacího systému zhoršuje stav kůže.Je to k vůli pocení, a také špatnou funkcí dýchacího systému.Vypouštějí se jedy, které by měly být vypuzovány vylučovacím traktem a tak vzniká vyrážka. Je to stav, kdy jsou jedy vylučovány do plic a postupně se mění ve výkaly.
      Směs před použitím protřepat
      2 díly kafrového oleje
      1 díl čarodějné lístky (witch hazel)
      1 díl ruského bílého oleje

      Aplikovat příkladný láskyplný, pokorný přístup k sobě samému, k lidem i matce zemi v každodenním životě.
      Test PH moči – případné koupele, či nápoje (podrobné info v rubrice alkalické prostředí)
      Třídenní jablečná dieta. Jablíčka nakombinovat barevně i se žlutou barvou (vibrace žluté barvy inklinují k vitamínu -B-. Pokud má člověk hlad, může jablíček kolik chce.
      Celotělové masáže z počátku čtyřikrát do měsíce se zaměřením na energetická centra, vzpřimovače páteře, kolem lopatek (spodní polovina), horní i dolní končetiny (zkrácená lymf. masáž), celá oblast břicha.
      Reflexní masáž zkrácená plosek nohou – látková výměna dvakrát denně se zaměřením na játra, žlučník, slezinu
      Osteopatické zásahy – porovnání-stimulace páteře – zejména obratlů
      th10-th12 slepé střevo, th12-l1 vzestupný tračník, l1-l2 sestupný tračník, th6-th9 slinivka,
      th4-th9 játra, th11-l2 děloha.
      Dokonalé kousání i proslinění a poslední jídlo v 19.30 hod
      Pokud jsme ve stresu, zlobě …atd – vůbec nejíst
      Zelené potraviny ve zvýšených dávkách (podrobné info v jiné rubrice)
      Modrý květ , Růžový květ , Bílý Květ , Palma Aguaje , Olej Sacha Inchi , Dračí Krev , (podrobné informace v rubrice produkty z Peru)
      Jaterní čaj ( složení v článku viz. výše)
      Ráno snídat, či obecně zařadit do jídelníčku – hodně ovoce, zeleniny, obilovin, cibule, česneku…atd
      Na jistou dobu úplně vynechat, smaženou úpravu jídla, červené maso a mléčné výrobky, alkohol
      Konzultovat výplach tračíku – hydroterapie, kolonoterapie, klystýr.
      Hluboké dýchání nosem zejména po probuzení, a též aktivní pohyb
      Vše konzultujte s lékařem.
      Mějte krásné dny František kmm
      http://www.andelskysalon.cz

  16. Viete mi poradiť,mám syna ,ktorému zistili zlé výsledky pečene. Popis choroby podla obličaje presne sedí na chorobu myslím zvislu linku medzi obočím ,ako vráska. Chlapec nepije alkohol ani nedroguje ani nefajčí. Stravuje sa ako my všetci.Je slobodný 29 ročný. Je štíhly a mastné jedlá neobľbuje. Stravuje sa závodne a aj si varí sám.Potrebujem nejakú radu ako mu pomôcť. Ďakujem

    1. Krásný den paní Jarmilo
      Nechť váš syn převezme zodpovědnost za sebe samého, ať se nebojí požádat o pomoc sám. To je totiž většinou poloviční úzdrava. Promluvte si s lékařem jako rovný s rovným a věřte, že bude vše v pořádku. Níže uvádím malou část mého příspěvku, celý najdete v rubrice novinky – podrubrika – otázky a odpovědi zdraví na dlani.

      Játra, žlučník a slinivka jsou hlavní regulátory acidobazické rovnováhy. Obzvlášť žlučník spotřebuje vysoký podíl zásaditých látek vytvářených v žaludku. Pokud nejsou minerály dostatečně k dispozici, cholesterol uvolněný ze žlučníku tuhne a ve spojení s jinými látkami může tvořit kameny.

      Celotělové masáže terapeutickým olejem se zaměřením na energetická centra, energetické dráhy jater, žlučníku, ledvin, sleziny, ale též se zaměřením přímo na oblast břišní krajiny – zpočátku nejlépe 2x týdně
      2x denně reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu – zejména játra žlučník
      Zjištění PH moči lakmusovými papírky, případné zásadité koupele (viz. jiná rubrika)
      Aktivace energetických center v pánvi, břichu, hrudi v meditativním stavu – P.CH.
      Zelené Potraviny ve větších dávkách – (viz. jiná rubrika)
      Vitamín -A- + Zinek (přírodní zdroj Zinku-semeno dýňě)
      Jaterní čaj – složení i příprava v předchozím článku
      Prášek z kořene Hořce Žlutého užívat 3x denně na špičku nože půl hodiny před jídlem (zapíjet je hořký) užívat asi 14 dní.(pomelte kořen na prášek a uchovejte ve skleněné vzduchotěsné láhvy)
      čaj – modrý květ – detoxikace
      čaj – růžový květ – zdravá játra + dračí krev
      Nepochybně – dieta, zelenina, žádná smažená jídla, poslední jídlo v 19.30 hod.
      Dokonalé kousání a proslinění potravy, pokud jsme rozrušeni, ve stresu atd…vůbec nejíst
      Játrům paradoxně velice škodí taková drobnost (tedy pro některé z nás) – a tou je přejídání.
      Zdroj skrze pana Cayceho doporučuje toto.:
      Ricinové zábaly – ovlivňují nejenom lymfatický systém, ale jejich blahodárnost je s každým použitím znovu a znovu objevována.
      Alespoň 3-4 vrstvy starého flanelu důkladně namočte do horkého ricinového oleje. Potom aplikujte.Přes obklad dejte elektrickou dečku a stále zahřívejte na tak vysokou teplotu, jakou tělo snese – přikryjte kusem látky, abyste neušpinili ložní prádlo. Obklad umístěte na oblast solaru (konec hrudní kosti) – horní část břicha – a po té dolů, po celém břiše – respektive po jeho pravé části až po příselnou oblast. Zábaly aplikovat každý týden 3 po sobě následující dny, na 1,5 – 2,5 hodiny denně. Ideální toto provést po celotělové masáži.
      Po té je vhodné do jednoho půl-litru olivového oleje vymačkat šťávu ze dvou citronů, užívat tolik kolik člověk snese. dvakrát do týdne.
      Přečtěte si diskuse o Vlaštovičníku Větším na internetu i v herbáři – možná budete překvapena.
      Nicméně EU – zakazuje vnitřní užívání.
      Vše konzultujte s lékařem.
      Mějte pohodové dny plné klidu i míru
      František kmm
      http://www.andelskysalon.cz

  17. Dobrý den. ráda bych se zeptala, jak mohu hodně snížit cholesterol, mám 6. Upravila jsem stravu, ale je to asi málo.Léky nechci brát. Děkuji. Marie

    1. Dobrý den, p. Marie, když jsem přešla na RAW stravu, mám cholestrol 1,2…co dodat?

    2. Krásný den Marie
      Pokusil jsem se pro vás napsat komplexnější odpověď, neb my nejsme zdaleka pouze tělo.
      Zvýšený cholesterol ucpává cévy a nedovoluje krvi (radosti) pokojně a v dostatečném objemu plynout tam, kde jí a jí nesené živiny a kyslík tělo potřebuje. Radosti v životě se zbavuješ tím více, čím více se odděluješ od své Podstaty, od svého bezpečí a domova. Zbytečné překážky v sobě a svému zdraví vytváříš, pokud mocně bráníš lásce, aby skrze Tebe vůkol zářila.

      Jestliže na základě trvalého překyselení organismu, především cév, ubývají zásadotvorné minerály (vápník, draslík, hořčík), musí je nahradit nějaká jiná pojivová látka. Samoléčebný mechanismus těla k tomu využije vždy přítomný a dosažitelný cholesterol a utěsní jím cévní stěny, které začínají být křehké a praskají. Cholesterol je odolný proti kyselinám, takže se jimi nedá odbourat. Jako náhražku za chybějící vápník a k ochraně cévních stěn tak tělo vydává velké množství cholesterolu, což samozřejmě výrazně zvýší jeho hladinu v krvi. Takže takzvané kornatění cév, je vlastně odvápnění tepen a výměna cholesterolu za odebraný vápník.
      Tepny jsou uvnitř vystlány slabou buněčnou vrstvou, které se říká endotel. Pokud by se tato velice citlivá vrstva porušila, mohly by se na ní částečky proudící krve zachycovat a usazovat. Jedním z důvodů, proč je někdy povrch endotelu pórovitý, bývá skutečnost, že si z něj tělo odnímá zásadité stavební látky, které potřebuje k neutralizaci kyselé zátěže.
      V takových případech běžně zasahuje vitamín -C-, vytvářející kolagen. Většinou však ani jeho není dostatek, a proto organismus využívá vlastní materiál, který sám dokáže vyrobit – a to cholesterol.
      Jestliže překyselení organismu trvá příliš dlouho, v arteriích a cévách zhoustnou usazeniny cholesterolu, jemné vlásečnice přestávají být průchodné, a tím se velmi znesnadňuje rozvod výživy do všech orgánů. Navíc krev může přijímat z tenkého střeva stále méně výživných látek. Trpí tím především mozek, jelikož není dostatečně vyživován ani prokrvován.
      Kvůli narůstajícím usazeninám cholesterolu se neodvratně zužuje průměr cév, takže tělo je přinuceno zvýšit krevní tlak. Tím se však zvyšuje nebezpečí, že se krevní cévy potrhají nebo prasknou. Aby se tomu zamezilo, uskladňuje tělo vzrůstající množství cholesterolu, což ještě více zůží průměr cév, až je nakonec může ucpat i jen nepatrná krevní sraženina.

      Nejlepší cesta jak zabránit usazování cholesterolu a nabídnout tělu nezbytnou preventivní péči je :
      Převzít zodpovědnost za svoje bytí, za svůj život a začít žít tady a teď, bez stresů, zloby, obav, starostí atd……..
      Odkyselování a remineralizace + zásadité koupele – podrobné info v jiné rubrice
      Zelené Potraviny – podrobné info. v jiné rubrice
      Pokud možno velmi častý aktivní pohyb na čerstvém vzduchu.
      Bylinné čaje – játra, ledviny, modrý květ (detox)- podrobné info. o složení i přípravě v článku viz. výše
      Zásaditá strava, hodně zeleniny syrové i vařené nebo dušené na vodě, ovoce, saláty, pít zeleninové šťávy a bylinkové čaje,
      Česnek – ideální prevence proti srdečním příhodám
      Omezte na minimum smažená jídla, červené maso
      Pozor na dlouhodobé užívání hormonální antikoncepce
      Jistě budou pro vás velice přínosné informace v rubrice Holistická a alternativní léčba
      Celotělové masáže + reflexní masáž plosek nohou se zaměřením na látkovou výměnu
      Meditace jsou balzámem nejen pro naši duši
      Mějte pohodové dny
      František kmm
      http://www.andelskysalon.cz

  18. Dobrý den… mám problémy s pletí. Akné… nejvíce nad pravým obočím (vnější částí) a na pravé straně od úst. na co by tohoe mohlo ukazovat, prosím?

    1. Krásný den Vivi
      Plíce vládnou kůži, póry jsou branami kůže. Plíce řídí jejich otevírání i zavírání. Se svými 20 kg váhy a 2 krychlovými metry plochy je kůže náš největší orgán. Tělo se snaží zbavit přebytečných kyselin kůží (mimo jiné)Jestli se mu nedaří, protože se málo potíme, objeví se ekzémy, vřídky, lišej, akné, zarudnutí, svědění atd. Všechny tyto příznaky jsou v podstatě voláním naší duše – skrze tělo o pomoc. Hluboký dech nosem je nezbytností, při nádechu jde krev s naším tělesným Qi do plic, tam se smísí s Qi vesmíru a po té je pumpována zpět do všech buněk v našem těle. Při výdechu vydechujeme oxid uhličitý, kyselinu uhličitou, která se nevyloučí močí neboť není rozpustná ve vodě.
      Aktivní pohyb je nezbytností.
      Kůže je přirozený ochranný oděv našeho těla. Velmi citlivě reaguje na jakékoliv vlivy životního prostředí, avšak především odráží obraz vnitřní situace – skutečná krása přichází zevnitř. Jelikož kůže a střeva spolu velmi úzce souvisí (plíce – párový orgán tlusté střevo), je třeba při každém kožním onemocnění přihlédnout k faktu – v jaké kondici se nachází náš tračník.
      Odkyselení organismu – Acidobazická rovnováha – PH našeho těla – podrobné informace v jiné rubrice.
      Zásadité koupele s hodnotou PH vody 8,5.
      Jaterní čaj – složení uvedeno v předchozím článku.
      Hydroterapie, kolonoterapie, výplach tračníku.
      Kurt Tepperwein uvádí – i když se na kůži objeví příznaky vyrážky, akné, pupínků – nejedná se ve skutečnosti o žádnou nemoc, nýbrž o další projev překyseleného organismu, který se snaží přes své vnější hranice, tzn. kůži, vyloučit jedovaté a žíravé látky

      Edgar Cayce radí.: (kdo byl Edgar Cayce se dočtete v samostatné rubrice)
      Když pleť onemocní, věnujte bedlivou pozornost vylučovacímu ústrojí.
      Nepoužívejte příliš stahující a adstringentní make-up
      Nepoužívejte příliš parfémované pudry a snažte se vyrovnat a uvést do souladu všechny stránky přirozených životních pochodů.
      Suchá pleť – Špatný krevní oběh
      Suchá a šupinatá pleť – potírat směsí ze stejných dílů růžové vody a olivového oleje

      Akné – je chronický stav – zánět tukových žláz, vyskytující se nejčastěji na tváři, zádech a hrudi. Základní fyziologickou funkcí, jíž akné způsobuje, je nerovnováha vylučovacích systémů v těle. Je-li řeč o vylučování, většina lidí si představí pouze činnost střev. Je nutné též poukázat ka kondici všech orgánů – zažívací trakt, ledviny, respirační a perspirační systém. Všechny tělesné aktivity.
      Některé faktory, jež nerovnováhu ve vylučování vyvolávají, jsou nekoordinace mezi malým a velkým oběhem, nevhodná dieta v období menstruace, nervové napětí a potlačování strachu, reakce žláz a postupný vznik obtíží, vztahujících se ke žlázám a oběhu.
      Úplné vyléčení? – zmizí když bude pečlivě prováděna náprava a vylučování udržováno v pořádku s důrazem na celotělové i lokální masáže.
      Cvičení a diety jsou lepší než pleťové vody a léčebné přípravky.
      Čištění pleti..
      240g olivového oleje
      30g růžové vody
      několik kapek glycerinu
      30g – 10% roztoku lihu (obilného destilátu)

      Je dobré také použít teplý froté ručník, nikoliv horký, nenapařený nýbrž mokrý. Ten na místě nechejte 8-10 minut. Pak ho pořádně třete čistým kastilským mýdlem. Potom aplikujte na 1-2 minuty studené hadříky, vyměňte 3-4x, . Pak důkladně ale s citem proklepejte kůži rukama, (polštářky prstů) až se znovu obnoví krevní oběh.
      Nepoužívejte krémy, nebo pudry, které by póry v kůži opět zaplnily.

      Naše tělo je mohutně v dnešní době infikováno toxiny, a viry objednejte si ze stránek http://www.mutual-help.eu – nebo zakupte u mne.
      modrý květ, písečný květ, růžový květ info o užívání je na obalech bylinky se pouze zalejí horkou vodou a nechají vyluhovat asi 10 min.
      Začněte detoxem organismu – modrý květ – po využívání (asi měsíc)
      rudý strom + dračí krev (dokáže likvidovat chlamidie, akne, pupínky, vyrážky)
      písečný květ
      Olej Sacha Inchi + dračí krev – masírovat postižená místa
      Celotělové masáže, možná vás překvapí ozdravná účinnost těchto procedur.
      Velmi podceňovanou otázkou zůstává, jak žijeme, na co myslíme, jsme li šťastní, milujeme li se.
      Mějte krásné dny
      František
      http://www.andelskysalon.cz

  19. Dobrý den,chtěla jsem se zeptat co dělat když mám často oteklé víčka.děkuji za odpověď.

    1. Krásný den Jani
      Opuchlé váčky pod očima
      Jistě najdete i přínosné informace pro vás ve článku, který jsem psal paní Jitce.

      Předem zde musím zdůraznit, že my všichni, našim smýšlením – kvalitou vědomí, naprosto a zcela zodpovídáme za dění uvnitř nás i okolo nás – tedy za celý život, který někdy zbytečně dramatizujeme, protože to co zasejeme, musíme vždy sklidit.

      Prvotní otázka, kterou je dobré, lépe řečeno nutné, položit si sám sobě je tato – Miluji se? – Od toho se odvíjí vše.Čím více milujeme sebe sama – tím více z nás lásky odchází a tím více milujeme okolí.Vibrace lásky jsou tou nejsilnější a nejtvořivější silou ve vesmíru a my jsme součástí vesmíru.

      Na váš dotaz není možné odpovědět dvěma větami – neboť vše souvisí se vším – ten kdo tuto moudrost pochopí – šťasten a zdráv bude na Zemi. Obecně platí pro všechny, že je zásadní položit si otázku – jak vlastně žiji..co prožívám, jsem šťastný, jaké mám vztahy s ostatními?

      Obecně – Cti svého partnera svým jednáním i v myšlenkách. Chceš-li naplnit svoje tužby, naplň nejprve jeho. Vyzdvihuj partnera nade vše, i nad děti své, neboť s ním jsi je počal/la, s ním je máš vychovávat. Kde láska mezi mužem a ženou září a prosvětluje jejich příbytek, tam také láska v dětech roste a zůstává na věky. Ano velice obecně platí, že za oblast kolem očí zodpovídají ledviny. Proto je nezbytné položit si otázku, jak vycházím se svými nejbližšími, ženou, partnerkou, dětmi, rodiči, kamarády, zaměstnanci, nebo zaměstnavatelem.. Zlobím se často, umím odpouštět? Tyhle okolnosti a skutečnosti se prvotně na úrovni energetické duchovní podepíší – oslabí ledviny, ale i močový měchýř, ten je totiž párovým orgánem ledvin a zejména u žen obecně, je oslaben nejdříve (ženy jsou obecně citlivější)

      Oči mají vztah k ledvinám a zároveň odrážejí kondici vaječníků i varlat. Levé oko má vztah také ke kondici sleziny a slinivky břišní, pravé oko odráží stav jater a žlučníku. Nedá se tedy jednoznačně říci, že za oblast očí zodpovídá jeden konkrétní orgán.

      Rozlišují se dva druhy opuchlin – otoků pod očima (i když jsou si zdánlivě podobné)
      nahromaděním tekutin a nahromaděním hlenu

      V prvním příp. jsou váčky vodnaté a naběhlé, v druhém tučné a naběhlé.

      Tyto dva typy uvolnění zrcadlí potíže na úrovni ledvin i močového měchýře a vyměšovacích funkcí. Vodnaté váčky prozrazují uvolněné tkáně ledvin, časté močení. Jsou důsledkem nadměrného příjmu tekutin (různých nápojů, šťavnatého ovoce, ovoc. šťáv a pod.).

      Druhý typ váčků je spíše znamením, že ledvin. tkáně jsou zaneseny hlenem a tukem, při čemž časté močení není podmínkou. Tato kondice je vážnější, zejména když se pod váčky objeví malé pupínky nebo temné skvrny. Znamená to, že hlen a tuk, nahromaděný ve tkáních, se proměňuje v ledvinové kameny. Chronické zduření pod víčky ukazuje nahromadění hlenu v močovodech na stěnách moč. měchýře, vaječníků, vejcovodů, dělohy a také kolem prostaty. Toto nahrom. hlenů vytváří výtečné prostředí pro aktivitu bakterií, pro záněty, svrběbí, bílý výtok, cisty na vaječnících.

      Tyto dva příklady jsou příznakem fyzické a psychické degradace. Jejím důsledkem je pak únava, přetížení hl. tělesných systémů, omrzelost, lenost, zapomětlivost, nerozhodnost, nedostatek jasného úsudku. Nadměrný přísun tekutin může být snadno upraven omezením nápojů i potravin, které obsahují mnoho vody. Nahromadění tuků i hlenů probíhalo pomaleji a déle. K jejich vstřebání je nutné vyloučit všechny potraviny, které hlen vytvářejí. Mezi ně patří i mléčné výrobky tučná masa, drůbež, cukry, bílá mouka, různé druhy olejů.

      Vlastní nemocí je naše nevědomost a nesprávné chování, jež z ní vyplývá a proto zase jen na této úrovni může začít skutečné léčení. Je-li vyléčeno vědomí a jednání, nemusí vůbec dojít ke krizové situaci v těle. Každá nemoc chce vždy něco napravit, uzdravit. Buďto pomocí čistících procesů osvobodí tělo od jedů a toxinů, nebo vyvine takový tlak na některý z orgánů, až nás bolest donutí, hledat nějaké východisko.

      Jak říkal ZDROJ skrze pana Cayceho – Nemoc je jediná možnost, jak přinutit člověka k opravdové pokoře

      Zjistěte si vaše ph moči, podrobné info v jiné rubrice. Při výkyvu je nutné ph dostat na hladinu 7,5

      Zelené potraviny chlorela a mladý ječmen – podrobné informace v jiné rubrice

      Zelenina v maximálním množství v poledne syrová, večer vařená či dušená na vodě.

      Žádná smažená jídla, cukr, sladkosti, bílou mouku

      Tato rovnováha nezávisí pouze na potravě, ale především na způsobu života jaký vedeme. Čím méně aktivní činnosti a cvičení tělo vykonává, tím více zásadité potravy musí přijímat. Ranní svižné procházky, nebo alespoň doma před otevřeným oknem, předklon kroužit i kývat rukama jako kyvadlem, kroužení hlavou + úklony hlavou 3x na každou stranu (podrobné info na mých stránkách), ale především zhluboka dýchat nosem a představovat si že dýcháte čisté světlo.

      Ledvinový čaj
      1 díl nať celík zlatobýl (pravý)
      3 díly nať přeslička rolní
      1 díl nať rdesno ptačí (truskavec)
      1 díl nať rdesno blešník (vrbice bílá)

      Byliny se nesmí vařit Byliny důkladně promícháme, zalejeme čtvrt litrem vroucí vody, jednou zarovnanou polévkovou lžící bylin a necháme luhovat. Pije se třikrát denně 15 min. před jídlem, po dobu 2 měsíců, plus ještě 14 dní kvůli recidívě.

      Jaterní čaj :
      hořčiny
      zeměžluč nať 1díl
      hořec žlutý kořen 1 díl
      pelyněk pravý nať 1 díl

      ostatní byliny
      smil písečný květ 1 díl
      světlík lékařský nať 1 díl
      měsíček zahradní oranž. květ 1 díl
      celík zlatobýl nať 1 díl

      Jedna lžička smilu písečného + 0,5 lžičky hořce žlutého, se lehce povaří ve čtvrt litru vody, pak se tím odvarem přeleje, jedna polévková lžíce, směsi ostatních bylin, které jsme sesypali a dokonale promíchali. všechny byliny necháme luhovat 15 minut. Pije se 3 x denně 15 min. před jídlem.

      Naše tělo je mohutně v dnešní době infikováno toxiny, objednejte si ze stránek http://www.mutual-help.eu – nebo zakupte u mne.

      modrý květ, písečný květ, růžový květ info o užívání je na obalech bylinky se pouze zalejí horkou vodou a nechají vyluhovat asi 10 min.
      Začněte detoxem organismu – modrý květ – po využívání (asi měsíc)
      rudý strom + dračí krev (dokáže likvidovat chlamidie, akne, pupínky, vyrážky)
      písečný květ

      Celotělové masáže a osteopatické narovnání páteře jsou naprostou nezbytností pro zdravé fungování našeho chrámu, obzvlášť v této době a v letech nadcházejících, kdy na planetu Zemi přichází jemná ale nesmírně intenzivní energie. Ten kdo se s ní nesladí, nepřizpůsobí a nezvýší svou frekvenci vibrací, tak u těchto jedinců bude patrně velice oslaben imunitní systém, což může mít až fatální následky atd. podrobné info o masážích na mých stránkách.

      Dále 3 x denně reflexní masáž plosek nohou, sestava pro látkovou výměnu, se zaměřením na ledviny a játra – je to důležité a není to ani dlouhé ani složité. Najděte si maséra/ku, který se zajímá o svá energetická centra, který je pokorný/á a láskyplný/á a pracuje na sobě, čím více aktivována energetická centra – tím větší tok světla, prány, energie skrze terapeuta/ku chápete?

      Dbejte na to co jíte, jak to jíte a kdy to jíte. Poslední jídlo 3 hod. před spánkem, nejpozději v 20,00 hod, Naprosto dokonalé proslinění a pokousání potravy, a jíst v naprostém klidu. Pokud jste rozrušený, ve stresu atd. nikdy nejezte.

      Začněte myslet během následujících dnů jen na hezké věci. Stres, strach obavy napětí, atd. jsou naši největší nepřátelé a mocně překyselují naše tělo. Pracujte prodýchávejte vaše energetická centra.

      Začněte meditovat a energeticky posilovat centra v – pánvi, břiše, hrudi a lebce
      Stránky P.CH.

      Zelený sypaný čaj,

      Žlutý šafránový čaj – obyčejný americký šafrán. Dejte špetku do sklenice zalejte vařící vodou a luhujte

      Ráno vlažná voda s citronem

      Jak říká zdroj skrze pana Cayceho – Proč se chcete uzdravit? aby jste byli ještě většími sobci než doposud? aby jste se mohli vrátit zpět k vašim zavedeným vzorcům, které vám doslova způsobili vaše problémy, nebo chcete byti lepším člověkem. Být blíže sobě, blíže lidem Bohu. Pokud si vyberete druhou možnost, neexistuje na tomto světě síla, která vám zabrání v úzdravě. To povídal zdroj lidem, kteří žádali po panu Caycem léčebný výklad. Milý Jane věřte v sebe, vše bude dobré. Každá nemoc, či úraz je v podstatě darem pro nás. V ten moment máme možnost přemítat o dosavadním smyslu našeho života. A pamatujte, nemoc je snad jediný stav, který nás přiměje k pokoře.

      Výše napsané řádky nejsou návodem pro vás. Jsou to jen tendence a vodítka. Vše konzultujte s lékařem a převezměte zodpovědnost za svůj život i za planetu Zemi
      Tentokráte již budu své internetové stránky uvádět, neb jsou některé odpovědi dosti časově náročné a informace na níže uvedených stránkách vám mohou pomoci.
      Mějte krásné dny
      František
      http://www.andelskysalon.cz

  20. Dobry den, mam problem s tim, ze mam zarudle leve oboci, nekdy mene, nekdy vice a nekdy az tak ze sviti jako semafor. Dokonce me to v posledni dobe dost svedi. Po zdravotni strance jsem fit, s nicim problem nemam, ale myslum si, ze konkretne tohle ma nejakou hlubsi pricinu. Nemuzete mi prosim poradi v cem by mohl byt problem. Predem moc dekuji.

    1. Krásný den Jitko
      Jak začít? asi takhle. Oči, jsou okna do naší duše. Za dlouhou řadu let, jsme si navykly a více méně to i dokonce vyžadujeme. Co mám na mysli? Lék, či mast, na náš konkrétní problém, někdy vyžadujeme. Ale napadlo vás někdy, že projevený symptom, bolest, zarudnutí je důsledek něčeho? Důsledek NE- příčina. Příčina je většinou v tichosti schovaná v útrobách našeho chrámu. Tak, požádala jste, to je většinou polovina úspěchu. Předem je velice důležité říci toto: ať se jedná o náš zdravotní stav či o cokoli jiného, vždy je na danou věc, okolnost, skutečnost více úhlů pohledů, vše je odvislé od našeho kvality vědomí, od kvality a úrovně naší frekvence vibrací- snad mě chápete. Co se mé maličkosti týká – tak jsem nejen lidská bytost, skládám se z těla, mysli i duše, tzn.,že když chci dát do pořádku jedu věc, třeba svědění víčka, nebo bolavý loket – vždy přistupuji k sobě samému sako k celku. Plíce vládnou kůži, póry jsou branami kůže. Plíce řídí jejich otevírání i zavírání. Se svými 20 kg váhy a 2 krychlovými metry plochy je kůže náš největší orgán. Tělo se snaží zbavit přebytečných kyselin kůží (mimo jiné)Jestli se mu nedaří, protože se málo potíme, objeví se ekzémy, vřídky, lišej, akné, zarudnutí, svědění atd. Všechny tyto příznaky jsou v podstatě voláním naší duše – skrze tělo o pomoc. Plíce mají tzv.párový orgán a tím je tlusté střevo. Jelikož tedy kůže (plíce) a tlusté střevo spolu velmi těsně souvisejí, je třeba při každém kožním problému přihlédnout k faktu, v jakém stavu se nachází náš třevní trakt. Je nezbytné zjistit stav Ph vašeho těla.(lakmusové papírky 3x denně, optimální ph moče je 7,4) Většina svědících zánětlivých změn na kůži vyžadují mimo jiné odkyselení organismu, neboť ve většině případů je to právě přílišní kyselost tělních tekutin, na níž lymfatický a imunitní systém velmi prudce reaguje. Zásadité koupele s Ph 8,5, včetně potírání postiženého místa. Velmi často také způsobují podráždění tlaky v oblastech krční a hrudní páteře (většinou druhý krční a třetí hrudní obratel). Jaký je váš celkový stav, i nervový, jak žijete? jste šťastná? milujete se? To jsou prvotní otázky. pro vás. Celotělové masáže i osteopatické zásahy jsou nezbytností. S očima jsou spojeny všechny meridiány (energ.dráhy), proto vždy, když budeme působit na jejich koncové body na rukou i chodidlech, budeme působit na oblast očí. Některé dráhy (žaludek, moč. měchýř, žlučník), mají výrazný účinek, protože začínají, nebo končí přímo v těsné blízkosti očí. Dále 3 x denně reflexní masáž plosek nohou, sestava pro látkovou výměnu – je to důležité a není to ani dlouhé ani složité. Najděte si maséra/ku, který se zajímá o svá energetická cenkra, který je pokorný/á a láskyplný/á a pracuje na sobě, čím více aktivována energetická centra – tím větší tok světla, prány, energie skrze terapeuta/ku chápete? Co se mně týká jsem prostředníkem, kanálem mezi něčím. Obklady z loňských nastrouhaných brambor na oční víčka. Na víčka nechte působit večer. Dbejte na to co jíte, jak to jíte a kdy to jíte. Začněte myslet během následujících dnů jen na hezké věci. Stres, strach obavy napětí, atd. jsou naši největší nepřátelé a mocně překyselují naše tělo. Pracujte prodýchávejte vaše energetická cetra. Ráno vlažná voda s citronem, zelené potraviny info. na mých stránkách a buďte k sobě upřímná, krutě upřímná, milujte se a věřte, vše se dá do pořádku. Jak říká zdroj skrze pana Cayceho – Proč se chcete uzdravit? aby jste byli ještě většími sobci než doposud? aby jste se mohli vrátit zpět k vašim zavedeným vzorcům, které vám doslova způsobili vaše problémy, nebo chcete byti lepším člověkem. Být blíže sobě, blíže lidem Bohu. Pokud si vyberete druhou možnost, neexistuje na tomto světě síla, která vám zabrání v úzdravě. To povídal zdroj lidem, kteří žádali po panu Caycem léčebný výklad. No těch věcí je ještě celá řada, ale jistě chápete že je nejvyšší čas končit, neb jak se tak dívám nějak jsem se rozepsal. Milá Jitko, věřte v sebe, vše bude dobré. Každá nemoc, či úraz je v podstatě darem pro nás. V ten moment máme možnost přemítat o dosavadním smyslu našeho života. A pamatujte, nemoc je snad jediný stav, který nás přiměje k pokoře. Mějte krásné dny. František
      Mé stránky zde opět nebudu uvádět, můžete si o ně napsat, administrátorovi webu. od mé maličkosti má svolení předat můj e.mail a popřípadě se můžete i objednat. kdo ví?

    2. Ještě taková drobnost sežeňte si GHI je to přepuštěné máslo dá se velmi snadno vyrobiti doma, potom v tom bude vaše energie. Velmi čistý prostředek k vnitřnímu užívání, ale i k potírání, mám i speciální olejíčky, ale to je na dlouhé povídání. Zaměřte se též na fakt – jak se díváte na okolní svět, jak nahlížíte na sebe samou, na lidi okolnosti i události které vás potkávají. Uvědomte si že vše tvoříte vy sama, nikdo jiný. Je něco nebo někdo koho nemůžete tak říkajíc ani vidět? Tak vše co jsem tady a teď napsal i co jsem napsal v předchozím příspěvku není prosím žádná rada ani návod – ano? Jsou to mé životní prožitky a takto vždy postupuji sám za sebe a na sobě, To ovšem neznamená, že některé záležitosti nekonzultuji s lékařem. Jak praví zdroj skrze pana Cayceho člověk, který se léčí sám je blbec, lékař který se léčí sám je idiot. Míněno jen a jen v dobrém, tedy tak tu citaci chápu i vnímám já sám osobně.
      Mnoho šťastných i zdravých dnů přeje
      František

  21. Moc zajímavý článek-a hlavně velmi srozumitelně napsaný.I když jsem v minulosti byla dost skeptická k různý alternativním metodám léčení,teď jsem 100% přesvědčena o tom že skvěle fungují.Já sama jsem vyzkoušela Irisdiagnostiku a byla jsem překvapená co všechno se dalo vyčíst jen z duhovky oka.Za sebe mohu jen a jen doporučit-rozhodně žádná alternativní léčba člověku neublíží,tak proč ji aspoň nevyzkoušet,vždyť názor si člověk nejlépe udělá na základě vlastní zkušenosti 🙂

  22. dobrý den, ráda bych se se zeptala ,co pomáhá na sníženou funkci štístné žlázi \údenně beru 250 mg letroxu/, ALE HLAVNĚ JAK OVLINIT CUKR VKRVO, MÁM HO NĚKOLIK LET 8. ALE V POSLEDNÍ DOBĚ MI VYSKOČIL NA 13 I KDYŽ LÉKY BERU. DĚKUJI.PAVLI

    1. Ahoj Pavli, jsem lidská bytost, stejně jako vy, na nic si nehraji a nic si nedokazuji, snažím se býti nápomocen a neztratit vhled. Tedy povím vám svoje prožitky – tudíž svoji pravdu, pokud bude vašemu srdci blízká, něco si z ní vězměte, pokud ne nechte být, bez hodnocení i posuzování. Předně lidská bytost je duchovní bytost. složená z těla, mysli a duše. Je důležité se o tyto tři aspekty našeho bytí starat rovnoměrně a stejně pokud možno. Každá nemoc je pro nás darem, naše duše, naše Božství uvnitř nás, nám dává skrze tělo informace. Proč darem? máme možnost se zamyslet nad svým dosavadním životem a učinit rozhodnutí, co dál. Je nutné si uvědomiti fakt a smířit se s ním, že vše navenek i uvnitř sebe sama tvoříme my sami. tedy i nemoc. Zvýšená hladina cukru je onemocnění slinivky břišní. Povím to asi takhle. pokud by se jednalo o mne opatřím si bylinu eleuterokok (sibiřský ženšen) čaj i tinkturu z něj běžně vyrobíte doma, dále bylinu krvavec toten a nálev, cukr má spojitost s láskou v našem životě tudíž první otázka jaký je můj vztah k sobě samému i k okolí co se lásky týká – to je asi nejdůležitější, žádná smažená jídla, žadný cukr, denně masáž plosek chodidel pro látkovou výměnu – ledviny, žlučník, játra, slezina, a především slinivka, 1x týdně celotělová masáž terapeutickým olejem s důsledným přihlédnutím na energetické dráhy i břišní krajinu, osteopatické narovnání páteře, ráno vlažná voda s citronem, zelené potraviny chlorela + mladý ječmen ve velkých dávkách 3x denně, ráno delší svižná procházka, jíst nejpozději v osm hodin večer a každou stravu maximálně pokousat i proslinit, velice důležité pokud jsem naštvaný, ve stresu – nikdy nejíst, spoustu zeleniny kořenové i se stonky – to by mi pro začátek stačilo – ještě test ph v těle lakmusovým papírkem, v případě kyselosti soda bicarbonata – do vany několik polévkových lžíc až na ph 8,5, nejdřív vymáchat spodní prádlo i ponožky, nechát usušit a druhý den nosit celý den, poté se vykoupat a poležet v takové vodě ph 8,5 má plodová voda i mořská voda není to návod Pavli vše konzultujte s lékařem ale převezměte zodpovědnost za sebe samou, začněte milovat sebe samou, a vše se dá do pořádku, nebudu zde uvádět kontakt na mé int. stránky neb by to nebylo fér. Tyhle stránky jsou skvělé a jsou paní Michaely. Přeji vše dobré s láskou František

    2. Ahoj Pavli. Včera jsem vám napsal delší zprávu ohledně vašich potíží. Leč po několika hodinách byl text odstraněn. Patrně asi někdo věděl proč tak činí. Vše dobré František

    3. Dobry den pane Frantisku, nezaslal byste mi prosim adresu na Vase stranky, ktere zminujete? Na email: ingrid_h@seznam.cz. Dekuji. S pozdravem Ingrid

  23. Dobrý den,

    děkuji za super přehledný a pro Laika použitelný článek :o)

    Mám takový dotázek 🙂 Mám oslabené plíce i Ledviny. Je možné, že za to může nějakým zůsobem spánek v chladné místnosti?

    Uplně přesně na mě sedí nadměrné množství soli v potravě a tmavé zabarvení pod očima, ale přitom mi strašně chutná a myslím, že i dělá dobře – užívám Himalájskou sůl s minerály – růžovou. Nemáte náhodou tušení jaký orgán nebo žláza by ve mě mohla projevovat takovou chuť, či potřebu po soli?

    Díky

  24. Dobry den,
    mam male cervene pupinky na tvari. Zacalo to svedenim,nejprve jsem myslela,ze je to alergie na neco. Postupem casu svedeni preslo a zustaly cervene pupinky, podozreni na demodekos. Muzu to mit nejakou souvislost s vnitrnimi organy a jejich problemy.
    Dekuji za odpoved

  25. Dobrý den, na pravém prsním dvorci u bradavky mi vyrostla bradavička, pomalu roste 2.rok, 6-7mm a široká 3mm. Prsa jsou odrazem vaječníků do kříže? Dá se dedukovat, že bude něco na levém vaječníku? V počátku jsem zkoušela vydržet podvázání, nešlo to.. Doporučte postup, abych to z vaječníku odstranila. Děkuji.

  26. Zdravím,
    potřebuji radu. Co to jsou obličky??? Právě v téhle oblasti na obou stranách obličeje se mi dělají červené pálivé fleky. Doktor z očního, praktický ani kožní neví, co to je a jak mě léčit.
    Nejdřív mě to místo svědí, druhý den otok a červený flek – pálivý. Týden mi roste a pak týden ubývá. Už to mám od začátku prosince a nemůžu se toho zbavit.
    Děkuji za radu.
    Lenka

    1. preklad pre pani Lenku:
      obličky (slovensky) = ledviny (česky)
      Jinak perfektní infornace, nějteré jakoby až z Číny

  27. Zdravim Vas,

    Krasne shromazdene informace. Dekuji!

    Jiz dlouho patram po reseni meho akne. Nejvic me trapi velice bolestive pupinky v oblasti dolni celisti – na krku v blizkosti usi. Pupinek vyskoci behem chvilky, naplneny bilou tekutinou. Hoji se asi tak 3 tydny a pak se objevi novy na druhe strane obliceje.
    Zkousim eliminacni dietu, ale zatim bez uspechu.
    Mela by jste nejake napady?
    Dekuji mnohokrat. Hanka K.

  28. omlouvám se za můj nekvalifikovaný dotaz:
    -nějakou dobu jsem pobledlá (prý to mohou být problémy se srdcem nebo plíce, nebo nadbytečná konzumace bílkovin) . Někdy mne pobolívá hlava, ale krevní tlak mám v normě. Může to být třeba reakce na očkování proti klíšťové encefalitidě? (jiná změna v mém životě nenastala). Také jsem teď nějakou delší dobu (nevzpomenu po kolika letech) měla rýmu a trochu chycené průdušky, co u mne nebývalo zvykem.
    Je pravdou, že někdy při chůzi do kopce mám částečné problémy s dechem.
    Normálně nebývám nemocná, 1x za rok si nechávám udělat rozbor krve-vždycky prý je vše OK, přesto mi „něco“ říká, že bych se měla nechat vyšetřit na ledviny a játra (lékař ale opakuje, že testy mám OK a další rozbory prý uděláme zas za rok. Nejsem hypochondr, farmaceutika odmítám, řídím se přírodní medicínou. Nemám nadváhu, chodím každý den na procházky, nekouřím, snažím se žít zdravě.
    Děkuji za radu, pokud mi někdo poradí. (Komu se můj dotaz nelíbí, ať nereaguje, prosím.

    1. Ledviny a játra ? Jak jste na to přišla ?
      Já bych spíše řekla na štítnou žlázu. Tak nějak podobně jako u vás, to začalo u mě – bolest hlavy, dýchavičnost, více nemocná …

  29. Vážená p.t. Marie. Jak snížit cholesterol? Bez informací v níže uvedené knize se cholesterolu zbavíte těžko! Kniha MUDr. Karla Erbena „HOMOCYSTEIN, civilizační choroby a biochemické zdraví“ – email: nakladatelstvi@bvdcz.eu … Uvedená kniha v kap. 3.3. vysvětluje cholesterovou teorii (str.87). Dopor. i publ. „Ve stravě je lék“ a pod. Bylo hodně snah dát široké veřejnosti informace o Homocysteinu, což se nehodilo zájmům farmatického průmyslu, protože zdraví lidí nepotřebuje, poklesly by jejich zisky! V knize Igora Bukovského „Návod přežití pro muže“ je uvedeno, čím snížit cholesterol, ovocem a zeleninou (jablka, rybíz, maliny, ostružiny, grepy švestky… dále mrkev, červ. cibule, košťál. zel., všechno zelí, kapusta brokolice, květák a strakaté fazole, čočka. Také oves, nel. rýže celozrn. výrobky a inaktivní pivovarské kvasnice a j.
    Pískání v uších může být od páteře, ale také hlavně nedostakem koenzymu Q10. Naše tělo si jej do určitého věku vyrábí samo, ale od cca 50ti let přestává… Systematickým dodáním Q10 do těla se může opět nastartovat „vlastní jeho výroba“. Záleží na stavu organismu, věku, váze a kvalitě Q10, neboť v doplňcích často není deklarovaný obsah! Podotýkám, že tato kůra je finančně dost náročná, ale fuguje to principielně zhruba tak, jako když zapadne čerpadlu voda, zalije se vodou a čerpadlo zase začne vodu dávat… JK

  30. Dakujem za tieto informacie, kto tomu neveri nech to
    necita a nech sa nevyjadruje, ze tomu neveri. Ja som si
    vela diagnoz poriesila takymto sposobom, lekari na to
    nemali a sam clovek cez take informacie si vie vsetko
    poriesit. Ked chodite do Vysnych Hagov nie je to jednoducha diagnoza, ale sama som si riesila svoj problem a do Hagov som prestala chodit a je to dobre.
    Ste jednicka a vdaka za taketo informacie. Prajem Vam vela lasky a laskavosti od zivota

  31. Velmi mě zaujalo párování zubů s orgány, ale bohužel obrázek je tak malý a zvětšit nejde, že si nemohu přečíst k čemu byly přiřazeny zuby, které jsem již ztratila a ty, které mě bolí nyní. Ráda bych si obrázek a celý článek vytiskla, ale to také nejde. Obrázky zmizí a bez nich je článek zajímavý, ale nepoužitelný. Uložit samozřejmě jde, ale jednodušší je prolistovat papír, než hledat v počítači. Nešlo by to nějak vyřešit? Děkuji

    1. Rada by som Vám pomohla s obrázkami. Ked si v otvorenom článku kliknete ľavou myškou na jednotlivé obrázky , najprv prvý, ktorý chcete si uložiť, zobrazí sa sám, bez textu,vpravo hore je krížik pre prípad zatvorenia obrázku, teda sa vyjme a teraz kliknúť na plochu obrázku pravou myškou a objaví sa ponuka. Treba myškou vybrať „kopírovať obrázok“. Otvoríte si Word, program a potom tam jednoducho vypustíte skopírovaný obr. Potom si zvolíte orientáciu na výšku alebo na šírku papier. Odporúčam si vytvoriť dva také súbory vo Worde. Ja som si nazvala ich Obličej 1 a Obličej 2. Tak potom vkladám obrázky orientované bud skôr na šírku (dlane, zuby a oči) a do druhého súboru na výšku (ucho), V týchto dokumentoch pred uložením si môžete upraviť veľkosť roztiahnutím pomocou myšky a vycentrovať. Následne uložím do mojich Dokumentov. Tak sú obrázky dobre čitateľné. Takby to šlo aj so stranami s textom. Pozdraujem, Marta B.

  32. JanKa
    Preferuji také alternativní medicinu, neboť klasická medicina má velké mezery a je stále nedostatečná především v diagnostice. Přestaňme se tedy přít a začněme už konečně spolupracovat! Je třeba využívat všechny dostupné metody, i klasické mediciny, mít informace, bez kterých se neobejdeme a v oblasti našeho zdraví obzlášť!
    Naštěstí je nyní už mnoho lékařů, kterým jde především o zdraví pacientů a ne o byznys včetně podporory farmacie, kteří pomocí alternativní mediciny mají skvělé výsledky! Nevidím tedy žádný důvod proč se alternativních způsobů léčby odříkat. Vždyť lékari mají povinnost nejnovější výzkumy vědy uvádět do praxe, což se často neděje, např. v léčbě cholesterolu, kde klasickými metodami jsou pacieti poškozováni. Tuto léčbu považuji za největší omyl mediciny! Každá léčba, nebo metoda, která léčí a nepoškozuje člověka je skvělá!

    1. Děkuji za úžasný článek. Ráda bych se zeptala na novinky léčení cholesterolu bez léků a na hučení, pískání a zaléhání v uších. Děkuji moc.

  33. docela mě to překvapilo v tom dobrém samozřejmě..mám velmi hluboké vrásky nad horním rtem,je mi padesát ale jinak vrásky nemám..a tyto vrásky mám snad už osm let..a tady se píše,že by to mohl byt nedostatek ženskych hormonu..co když je to u mne pravda?jak s tím naložit?poradíte někdo?

  34. Mojí manželce stále vice zaléhají uši myslím si že to je od páteře neboť byla na CT a zjistili že má páteř v dezolátním stavu a že by jí museli vyměnit celou.Stále jí páteř mažu a moc to nepomáhá,jsme s toho nešťastný.Je jí 77 roků.

  35. Sice se to lidem líbí, ale každý léčitel hledá obraz konkrétního orgánu na jiném místě obličeje podle toho, jakou školu vyznává. Jak to pak může fungovat? Je to podobné jako s detekcí geopatogenních zón. Každý senzibil je vám najde jinde a pak můžete do nekonečna stěhovat nábytek, abyste v nich nespali. Kašlete na alternativní metody, je to šarlatánství.

    1. Ten,kdo píše,že alt.medicína,ajurvéda a přírodní léčba je šarlatánství je hlupák a ještě nebyl pořádně nemocen.Spojení alopatické léčby s alternativní medicínou a zdravý rozum dělají divy.Děkuji všem,kteří se snaží lidem usnadnit život v nemoci touto pomocí,poněvadž příroda a její zákony nelze zpochybnit.

  36. Autorce bych chtěla moc poděkovat nejen za skvělý článek, ale i za skvělé doplňující fotografie.

  37. Zdravím a děkuji za tyto informace, je jich stále málo a hlavně jak se k nim dostat. Náhodou mne tuto informaci přeposlala kamarádka e-mailem. Můžete mne další zajímavé články posílat na e-mail – jestli to jde.

    Děkuji a přeji krásné dny

  38. Mio, moc pěkné, velmi mne Vaše stránky potěšily. Takto uceleně jsem je ještě nikde neviděla. Přitom vše se vším souvisí, jen záleží na tom, z které strany se na to člověk podívá a pak ty signály bere vážně a řeší, zdravím, ev

  39. Dobrý den,děkuji za Vaše stránky,jsou velmi zajímavé a inspirující.Nerad obtěžuji,ale jsem v situaci s kterou si nevím rady.Mám na levé straně jazyka vyhlazené místa,nyní to už mám až v krku-stálá bolest a zduření.ORL,zubař atd,bylinky-téměř roční martýrium a výsledek žádný.Nevíte o někom v okolí Havířova,Ostravy kdo by mně pomohl? Je mně 70 roků ale nechci se pořád jen trápit,ještě bych tady chtěl chvíli pobýt,i když to dnes pro nás staré není žádná slast,nakonec i mladí to nemají lehké,což teprve my starouši.Nejsem náturou pesimista,ale život mně teď pořádně semlel a bojím se, že už se z toho nevyhrabu.Když budete moci nějak poradit ,budu Vám velmi vděčný. Děkuji.
    S pozdravem František Juráň

    1. Dobrý den Františku,

      bohužel nejsem lékař ani léčitel, takže Vám nemohu na dotaz fundovaně odpovědět, navíc na Moravě opravdu nikoho, kdo by Vám mohl pomoci neznám.
      Sama za sebe bych zkusila čínskou medicínu a její prostředky (akupunktura, byliny, moxy, baŇky) nebo ayurvédu a její byliny a detoxikační procedury, ovšem pouze u velmi dobře prověřených lidí.

      Mám kontakt na doporučení z vlastní zkušenosti pouze na lidi v Praze:
      Mudr. Guo Li na TČM http://guoli.sweb.cz/
      Mudr. David Frej na ayurvédu http://ayurveda.cz/.

      Přeji Vám hodně štěstí a nevzdávejte se!

      Mia

    2. Dobrý den, Františku. Líbí se mi Vaše chuť do života a i to, že toužíte být zdráv, jak píšete „pobýt zde ještě chvilku“. Mám velmi dobré zkušenosti s autopatii. Najděte si na netu Mgr.Čehovský nebo jděte přímo na http://www.autopatie.cz a najděte si poradce ve vašem regionu, nebojte se a věřte, pomůže Vám to, jen musíte zachovat nějaké zásady při práci. Klidně napište jak jste dopadl eva@broncek.cz hodně zdaru, Evelyn

    3. Františku dobrý den,
      bez diagkostiky Vašeho jazyka těžko radit, ale po přečtení Vašeho dotazu jsem si hned vzpomněl na vstřícného, ochotného a hlavně alternativního MUDr. Rudolfa Zemka. Zkoukněte si odkazy „Diagnóza z jazyka“ na tomto webu (nabídka v levé straně) a poptejte se u pana Zemka:
      http://www.dr-rudolf-zemek.cz/
      Ať se daří,
      Jindra

    4. Dobrý den.
      V Českém Těšíně již dlouhé roky léčí homeopat, právě akupunkturou, baňky, přírodními léky, homeopatiky – pan Mudr. Paszanda Marcel, má spoustu věrných pacientů a dokáže pomoci. Já osobně jsem si své děti odchovala na přírodní bázi za jeho pomoci a jsem vděčná,mnoho se lze od něj naučit. Telefon do ordinace – 558 731 111, adresa asi Nerudova 7, ale tím si nejsem jistá, je to kousek od autobusového stanoviště. Přeji brzké uzdravení a ještě mnoho krásných dní. S pozdravem Vlaďka

  40. Mila Mia,
    je super, ze ste sa dali na taku tazku pracu a urobili tento material. Je vyborny, zrozumitelny aj pre laikov, s prehladnymi obrazkami – no , vdaka Bohu, ze je to na svete… Krasne dakujem za Vasu namahu, prajem pekne dnicky a vela slniecka v dusi
    evca

  41. Již jsem se s podobným popisem projevů orgánů na obličeji a v očích setkala, tedy si neumím vybrat mezi dvojím vysvětlením červenání nosu, cituji:
    „Červené zbarvení nosu je důkazem přetíženosti srdce.“
    „Pokud vám špička nosu často červená, máte podrážděný žaludek.“
    Co by si měl člověk vybrat, přeci jen mezi přetíženým srdcem a podrážděným žaludkem je velký rozdíl, v případě dlouhodobého přehlížení červenajícího nosu může být i fatální, pokud by se opravdu jednalo o přetížené srdce.
    Ale jinak – každá osvěta dobrá, člověka nutí strkat nos stále do dalších neznámých oblastí. Zdravím, paní Mio.

    1. Dobrý den Evo,

      i já jsem narazila na pár odlišností v různých zdrojích. Pravdou je, že špička nosu není celý červený nos.
      Jen vy sama víte, zda-li se váš „problém“ týká srdce či žaludku. Jestliže však máte jakékoli podezření na přetížení jakékoli části svého těla, skočila bych na vyšetření k doktorovi a pak se zařídila podle sebe – bylinky, psycho analýza nebo léky…

      Poslouchejte sebe,
      Mia

    2. Myslím si, že je to myšleno takto – červené zbarvení CELÉHO nosu jako důkaz přetíženosti srdce bývá trvalejšího rázu. Při podrážděném žaludku MŮŽE zčervenat špička nosu jen v tu konkrétní dobu, kdy je žaludek podrážděný. Mně např. při zánětu žaludku nezčervenala ani špička :-).

    3. Střed nosu – žaludek
      špička nosu – srdce.

  42. Velmi zajimave . Nejake doporuceni jsem jiz nekolikrat cetla v knize. Poznani nemoci z obliceje od Kurta Teppenrwein.Zdravim ze spanelska

  43. Moc pěkný článek a pravdivý.Ty body na obličeji opravdu odpovídají stavu orgánů v těle.Děkuji za osvětu a srdečně zdravím.RS.

  44. moc se mi to taky líbí navíc brzo tyto „Přírodní medicíny “ převálcují k nelibosti lékařů a jejich 6 ti letému studiu -budou muset uznat, že jejich léčení po studium na medicíně na některé věci nestačí…mají z toho strach a proto to lékaři neuznávají

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude publikována.